RTL 8-themaweken: filmklassiekers, de liefde en Renée Zellweger

RTL 8-themaweken: filmklassiekers, de liefde en Renée Zellweger

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL 8 gaat deze zomer door met de themaweken rond films. Eind juli en de hele maand augustus staan films rond hetzelfde thema geprogrammeerd. Van 29 juli tot en met 2 augustus zijn de filmklassiekers aan de beurt, van 12 tot en met 16 augustus hangt de liefde in de lucht met het thema ‘Love is…’ en van 26 tot en met 30 augustus staat actrice Renée Zellweger centraal in haar eigen week.

De Week van de Filmklassiekers
Dirty Dancing: De onervaren Baby valt tijdens haar vakantie voor de knappe dansleraar Johnny die in zijn vrije tijd totaal anders danst dan tijdens zijn lessen. Als haar vader hier achter komt, verbiedt hij Baby om nog langer met Johnny om te gaan.
Working Girl: Wanneer de bazin van Tess tijdelijk uitgeschakeld is, ontdekt ze dat Katherine haar ideeën heeft gestolen. Tess besluit zich voor te doen als Katherine om zo de keiharde zakenwereld binnen te dringen.
Philadelphia: Advocaat Andrew Beckett vermoedt dat zijn ontslag te maken heeft met zijn seksuele geaardheid en zijn ziekte aids. Samen met de homofobe advocaat Joe Miller gaat hij de strijd aan.
The Sound Of Music: De jonge non Maria wordt de nieuwe gouvernante van de familie Von Trapp. Ze komt erachter dat de zeven kinderen wat extra liefde en aandacht nodig hebben én dat hun strenge vader ook een gevoelige kant heeft.
The Deep: David en Gail stuiten tijdens het duiken op een ampul met morfine. Wanneer de plaatselijke drugsdealer, Henri Cloche, er niet in slaagt het buisje over te kopen, begint hij het stel te terroriseren.

Love Is…
Letters To Juliet: De Amerikaanse Sophie stuit in Verona op een vijftig jaar oude onbeantwoorde liefdesbrief. Ze besluit de schrijfster op te sporen om te proberen haar alsnog met de verloren geliefde in contact te brengen.
The Englishman Who Went Up A Hill But Came Down A Mountain: Twee Britse cartografen ontdekken dat 'de eerste berg van Wales' een heuvel is. Om ervoor te zorgen dat het dorpje Ffynnon Garw niet van de kaart verdwijnt, transformeren de dorpelingen de heuvel tot een berg.
Martian Child: Het leven van David, een schrijver van sf-verhalen, is niets meer waard sinds het overlijden van zijn vrouw. Alles wordt anders wanneer hij de 6-jarige Dennis ontmoet.
28 Days: Gwen wordt veroordeeld tot achtentwintig dagen in een ontwenningskliniek, nadat ze dronken de bruiloft van haar zus heeft verpest. Ze komt al snel in conflict met zichzelf en alle andere patiënten.
Emma: In deze Jane Austen-verfilming is de mooie Emma de koppelaarster van het dorp. Alles verandert wanneer ze zelf opeens in het middelpunt staat.

Renée Zellweger Week
Bridget Jones’s Diary: Bridget Jones begint aan een dagboek, waarin ze alleen maar de waarheid mag schrijven. Haar leven neemt een andere wending wanneer haar charmante baas interesse in de stuntelige Bridget toont.
Bridget Jones – The Edge Of Reason: Bridget Jones heeft haar droomman Mark Darcy aan de haak geslagen. Hun liefdesgeluk wordt verstoord door Marks beeldschone collega Rebecca. Bridget wordt jaloers en vertrekt voor haar werk naar Thailand.
Cold Mountain: Ada wacht op haar grote liefde Inman die vecht aan het front tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze krijgt steun van haar praktisch ingestelde buurvrouw Ruby.
Jerry Maguire: Sportmakelaar Jerry krijgt gewetensbezwaren. Hij wordt ontslagen en verliest al zijn klanten, op de gestoorde footballspeler Rod na. Jerry besluit om als zelfstandig makelaar met Rod in zee te gaan.
New In Town: Lucy Hill leidt een luxe leven in Miami. Daar komt verandering in als ze door de inwoners van Minnesota in de armen wordt gesloten, waardoor het moeilijk wordt nog zakelijk naar haar opdracht te kijken.

‘De Week van de Filmklassiekers’: Maandag 29 juli t/m vrijdag 2 augustus om 20.30 uur achtereenvolgens ‘Dirty Dancing’, ‘Working Girl’, ‘Philadelphia’, ‘The Sound of Music’ en ‘The Deep’.

‘Love Is…’: Maandag 12 augustus t/m vrijdag 16 augustus om 20.30 uur achtereenvolgens ‘Letters To Juliet’, The Englishman Who Went Up A Hill And Came Down A Mountain’, ‘Martian Child’, ’28 Days’ en ‘Emma’.

‘Renée Zellweger Week’: Maandag 26 augustus t/m vrijdag 30 augustus om 20.30 uur achtereenvolgens ‘Bridget Jones’s Diary’, ‘Bridget Jones – The Edge Of Reason’, ‘Cold Mountain’, ‘Jerry Maguire’ en ‘New In Town’.