Angela Groothuizen presenteert nieuw seizoen Obese

Angela Groothuizen presenteert nieuw seizoen Obese

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Angela Groothuizen maakt vanavond haar debuut in het tv-programma Obese. In acht afleveringen komen tien deelnemers in actie tegen hun morbide obesitas, waaronder Wesley en Johanna, die als echtpaar samen de fysieke en mentale strijd tegen de kilo's aangaan.

Onder intensieve begeleiding van een team van experts werken de deelnemers acht maanden hard aan een nieuwe levensstijl, die zij ook na Obese kunnen blijven volhouden.

In aflevering één is voor het eerst een deelnemend echtpaar te zien. Wesley en Johanna zijn tien jaar getrouwd. Ze zijn gelukkig met elkaar, maar niet met zichzelf. Hun jarenlange eetverslaving heeft er voor gezorgd dat ze allebei lijden aan morbide obesitas en hun ernstige overgewicht bepaalt hun hele leven.

Presentatrice Angela Groothuizen is dit seizoen voor het eerst de steun en toeverlaat van de deelnemers. Voor haar is het een bijzonder traject: "In deze tijd waarin een groot deel van de bevolking te dik is én we elkaar een 'perfecte wereld' voorhouden op social media, vind ik een programma als 'Obese' heel relevant. Het is altijd interessant om mensen maandenlang te volgen. Ik heb met de deelnemers meegeleefd en ik heb bewondering voor hoe ze het zware trainingsschema en het klaarmaken van de maaltijden in hun vaak al drukke leven hebben volgehouden. Bikkels."

Obese vanaf vanavond om 20.30 uur bij RTL4.

Foto: Maartje Brockbernd