Glennis Grace sluit deelname aan Songfestival niet uit

Glennis Grace sluit deelname aan Songfestival niet uit

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zangeres Glennis Grace wil best nog een keer meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Dat gaf de zangeres zaterdagavond aan in Beste Zangers. Presentator Jan Smit stelde haar de vraag of ze open stond voor een nieuwe poging. ‘Zeg nooit nooit’ gaf Glennis aan.

In 2005 deed Glennis al mee aan het liedjesfestijn. Zij haalde de finale toen niet. Met haar nummer My Impossible Dream eindigde Glennis uiteindelijk op plek veertien in de halve finale. Dit jaar zal Duncan Laurance Nederland gaan vertegenwoordigen. Hij zal aanstaande donderdag met zijn nummer Arcade gaan optreden.

Beste Zangers stond zaterdagavond volledig in het teken van het songfestival. Allerlei oud-deelnemers zongen hun favoriete nummers. Naast Glennis waren ook Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Jan Dulles, Jeroen van der Boom, Gerard Joling, OG3NE en Willeke Alberti te gast.

Het is allemaal een voorbode op het grootste muziekevenement van het jaar. Op dinsdag 14 mei, op donderdag 16 mei en op zaterdag 18 mei staat AVROTROS volledig stil bij het Eurovisie Songfestival, wat dit jaar in Tel Aviv plaats zal vinden. Dat kwam weer door de overwinning van Netta. Zij wist met haar nummer Toy in 2018, namens Israël, het Eurovisie Songfestival te winnen.

Overigens stond Glennis in 2018 in de finale van America's Got Talent. Daar wist zij indruk te maken met haar stemgeluid. Maar ze greep net naast de overwinning van de talentenjacht.

Foto: Screenshot America's Got Talent