NOS doet verslag van WK voetbal voor vrouwen

NOS doet verslag van WK voetbal voor vrouwen

Geschreven door Daniƫl Schalk

De NOS doet uitgebreid verslag van het WK voetbal voor vrouwen, dat vanavond wordt afgetrapt met de openingswedstrijd tussen gastland Frankrijk en Zuid-Korea. Van de 52 wedstrijden worden 31 duels rechtstreeks uitgezonden op televisie, waaronder alle wedstrijden van het Nederlands elftal.

Elke voetbalavond wordt omlijst door Studio France, waarin presentator Sjoerd van Ramshorst met zijn sidekick Suse van Kleef en twee gasten de dag doorneemt. De wedstrijden worden geanalyseerd door Daphne Koster, Mandy van den Berg, Anouk Hoogendijk, Leonne Stentler en Tessel Middag.

De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn ook integraal te volgen op de radio met Daphne Koster en Mandy van den Berg als analisten. Daarnaast verschijnt op YouTube de serie Rivkah tackelt, waarin NOS-verslaggeefster Rivkah op het Veld op bezoek gaat bij de speelsters van het Nederlands elftal.

De mannen komen komend weekend ook nog in actie tijdens de UEFA Nations League. Afgelopen donderdag plaatste Oranje zich met 3-1 voor de finale. Het toernooi wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd en zal voortaan om de twee jaar worden gespeeld tussen de 55 lidstaten van de UEFA.

Studio France is elke dag om 20:25 uur te zien op NPO 3.

Foto: FIFA Women's World Cup