NOS doet voor 50ste jaar verslag van Tour de France

NOS doet voor 50ste jaar verslag van Tour de France

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De 106de editie van de Tour de France gaat vandaag van start in België en de NOS doet voor het vijftigste jaar verslag van de wielerwedstrijd. Ook dit jaar doet de NOS, dat al sinds 1969 aan de Tour de France verbonden is, rechtstreeks verslag van het grootste wielerevenement ter wereld.

De Tour de France start vandaag op de Grote Markt in Brussel om op 28 juli in Parijs te finishen. Alle 21 etappes zijn rechtstreeks te zien op televisiezender NPO 1 met het vertrouwde commentaar van NOS-verslaggevers Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot.

De nieuwsomroep verwelkomt dit jaar twee nieuwe gezichten rondom het verslag van de Tour de France. Waar Herman van der Zandt voorheen met oud-wielrenner Thijs Zonneveld bij de finish terugblikte op de gereden etappe, doet de sportpresentator dat dit jaar met oud-wielrenners Theo Bos en Stef Clement.

Aan het eind van elke dag blikken Dione de Graaff en Herman van der Zandt in de talkshow De Avondetappe terug op de dag. Telkens vanaf een andere karakteristieke locatie ontvangt Dione verschillende gasten. Elke uitzending wordt afgesloten met een stichtelijk woord van cabaretier Kasper van Kooten.

Bart Nolles keert vanavond op RTL7 ook weer terug met de wielerprogramma Tour Du Jour. Nolles nam vorig jaar het presentatiestokje over van Wilfred Genee. Samen met Michael Boogerd en verschillende gasten blikt hij elke dag terug op de etappes. Filemon Wesselink doet verslag vanuit de Tour-karavaan.

De eerste etappe van de Tour is vanaf 11:55 uur te zien op NPO 1.

Foto: Pixabay