NOS doet verslag van Olympische Spelen in Rio

NOS doet verslag van Olympische Spelen in Rio

Geschreven door Daniël Schalk

Vandaag, vrijdag 5 augustus, gaan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van start. De NOS doet op tv-zender NPO 1, op radiozender NPO Radio 1 en via hun website NOS.nl uitgebreid verslag van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar 241 Nederlandse sporters in actie komen.

Vandaag begint de Olympische Spelen met de openingsceremonie in het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro. Met de openingsceremonie van de Spelen, begint voor de NOS een mega-operatie met een ongekend aantal live uren televisie en radio en veertien gelijktijdige livestreams op NOS.nl.

Met het recordaantal van achttien uur live televisie per etmaal is NPO 1 tussen vrijdag 5 en zondag 21 augustus dé olympische zender van Nederland. De gemiddelde olympische dag begint in Nederland als die in Rio net een paar uur voorbij is vanwege het tijdsverschil van vijf uur.

De NOS zendt op NPO 1 bijna 24 uur per dag uit. Om 07:00 uur begint de dag op NPO 1 met een overzicht van wat er de afgelopen nacht allemaal is gebeurd. Daarna, van 09:00 tot 10:00 uur, is de ‘match of the day’ te zien van het olympisch basketbaltoernooi met commentaar van Mart Smeets.

Om 14:00 uur begint de eerste van drie edities NOS Rio Live. Vier uur lang live sport, gepresenteerd door Rivkah op het Veld of Sjoerd van Ramshorst. Dan, om 18.00 uur, wordt werkend Nederland door Tom Egbers en zijn sidekick Robin van Galen bijgepraat in het programma NOS Studio Rio.

Vervolgens neemt Dione de Graaff of Herman van der Zandt om 18:45 uur het stokje over met de tweede editie van NOS Rio Live, dat duurt tot 23:00 uur. En om 23:00 uur is het op NPO 1 tijd voor de dagelijkse late night talkshow NOS Studio Olympic Park, met Henry Schut en sidekick Edith Bosch.

In de derde en laatste editie van NOS Rio Live neemt Herman van der Zandt of Dione de Graaff vanaf 23:45 uur de sportliefhebber mee de olympische nacht in, tot maar liefst 05:00 uur. De volgende olympische dag op tv-zender NPO 1 begint weer om 07:00 uur en kent weer dezelfde invulling.

Radio en online

De olympische dag op NPO Radio 1 begint om 06:00 uur. Tussen 06:00 en 09:30 uur is het domein van Jurgen van den Berg in het NOS Radio 1 Journaal. Het nieuws wordt afgewisseld met olympische blokken. De rest van de dag hoor je op NPO Radio 1 alles over de Spelen in NPO Radio 1 Sportzomer.

Ook op radiozenders NPO Radio 2 en NPO 3FM wordt er aandacht besteed aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op NPO Radio 2 en NPO 3FM hoor je het laatste nieuws over de Olympische Spelen in de Braziliaanse hoofdstad in drie extra nieuwsupdates in de ochtend, middag en namiddag.

Daarnaast is iets missen van de Olympische Spelen onmogelijk met NOS.nl bij de hand. Op de speciale olympische website van de NOS zijn namelijk veertien gelijktijdige livestreams beschikbaar. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor het laatste olympische nieuws en veel videomateriaal.

Echte sportliefhebbers kunnen ook terecht op het digitale themakanaal NPO Sport. Het themakanaal NPO Politiek is deze zomer omgedoopt tot NPO Sport, waar alle teamsporten met Nederlandse teams (hockey, volleybal, handbal, beachvolleybal) in hun geheel te zien, live of semi-live, te zien zijn.

De NOS zet daarnaast ook nog in op de jongeren. Drie keer per week maakt verslaggever Nick Renooij ‘Nicks nieuws’, een vlog over wat er gaande is achter de sportieve schermen, en hij zal tijdens de Spelen ook een paar keer vragen beantwoorden van kinderen tijdens een live Q&A.

Bekijk hieronder de reportage die wij maakten over NOS Studio Olympic Park:

Bekijk NOS Studio Olympic Park op TVblik.nl