Geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat

Geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Er komen geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat. Dat heeft de NTR vrijdag laten weten. Sesamstraat blijft de komende jaren nog wel te zien bij de Publieke Omroep maar nieuwe afleveringen gaan niet meer worden gemaakt. Ondanks verschillende protestacties.

NPO heeft, in nauwe samenwerking met de NTR, een nieuw contract afgesloten met de Amerikaanse educatieve non-profit organisatie Sesame Workshop, licentiehouder van Sesamstraat.

Het contract behelst dat de NTR tot het najaar van 2021 dagelijks bestaande afleveringen mag blijven uitzenden op NPO Zappelin. Toch worden er de komende twee jaar geen nieuwe Nederlandse afleveringen gemaakt. "Dat is een moeilijke keuze geweest, maar wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is."

De NPO en NTR hebben nog genoeg afleveringen waarmee ze de komende jaren vooruit kunnen "De NTR heeft zoveel afleveringen van Sesamstraat, waarvan een flink aantal recent geproduceerd in 2018, dat de huidige generatie hier voor dit moment goed mee uit te voeten kan, op televisie of online." Schrijft de NTR vrijdag in een verklaring.

Daarnaast vernieuwt de jonge doelgroep zich elke drie jaar waardoor de huidige afleveringen van Sesamstraat steeds een nieuwe generatie bedienen en daarvoor nieuw zijn. De investering van de publieke omroep in dit nieuwe licentiecontract garandeert dat een nieuwe generatie Nederlandse peuters en kleuters de komende twee jaar van Sesamstraat kan leren en genieten.

Foto: NTR / Leendert Jansen