5 Netflix series die je gezien moet hebben

5 Netflix series die je gezien moet hebben

Geschreven door Daniël Schalk

Met alle series die tegenwoordig op Netflix te vinden zijn, kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken. Om je een beetje op weg te helpen, delen we graag 5 Netflix series die perfect zijn om dit jaar te bekijken! Van nieuwe series, tot oudere series, dit zijn ze:

1. Friends

Ondanks dat Friends in 1994 begon en de laatste aflevering 10 jaar geleden op de televisie kwam, is de serie nog steeds ontzettend populair. Dat is natuurlijk niet zomaar. Wat de serie zo leuk maakt is dat het ontzettend realistisch is, levenslessen bevat en een enorm hoog humorgehalte heeft. Je kunt deze serie niet kijken zonder dood te gaan van het lachen. Wereldwijd staat de dvd-boxen van de serie dan ook bij miljoenen mensen in de kast; Degenen die dat niet hebben, hebben geluk! Wist je namelijk dat alle seizoenen van Friends te vinden zijn op Netflix? Snel kijken dus.

2. Black Mirror Seizoen 5

Black Mirror is een andere serie die iedereen gezien moet hebben. In elke aflevering gebeuren de gekste dingen die ons zeker aan het nadenken zetten. Kort samengevat gaan de afleveringen over hoe technologie ons leven beheerst en zou kunnen beheersen. Seizoen 5 van de serie staat vanaf deze maand op Netflix en is, met een cast bestaande uit onder andere Miley Cyrus en Andrew Scott, zeker de moeite waard. Heb je de serie nog niet gezien? Dan is dat helemaal geen probleem. Elke aflevering staat namelijk op zichzelf en heeft een ander verhaal.

3. Our Planet

Our Planet is een serie van de makers van Planet Earth en Blue Planet. In deze docuserie krijgen we indrukwekkende beelden te zien van wat de natuur te bieden heeft en de gevolgen van klimaatveranderingen hierop. De serie, bestaande uit acht afleveringen, kostte meer dan vier jaar om te maken. In elke aflevering zijn de meest bijzondere diersoorten te zien, die allemaal in kwetsbare leefomgevingen voorkomen. Van de oceaan tot de jungle!

4. Stranger Things Seizoen 3

Op 4 juli, Onafhankelijkheidsdag in Amerika, wordt seizoen 3 van de serie toegevoegd aan Netflix. De eerste trailer van het seizoen laat een glimp zien van wat we kunnen verwachten en belooft, net als seizoen 1 en 2, de moeite waard te zijn. Net als de voorgaande afleveringen, speelt deze aflevering zich af in Hawkins. Wij zijn ontzettend benieuwd naar wat de tieners in het dorp deze keer zullen meemaken. Heb je de serie nog niet gezien? Dan is dit het perfecte moment om te beginnen!

5. La Casa de Papel Seizoen 3

We hebben hier lang op moeten wachten, maar de releasedatum van het derde seizoen van La Casa de Papel is eindelijk bekend, namelijk: 19 juli! De eerste beelden geven nog niet veel weg over waar dit seizoen zich zal afspelen, dus hier moeten we nog even op wachten. We kunnen in ieder geval wel verwachten dat het net zo spannend zal zijn als de vorige seizoenen.

Series (van)uit het buitenland kijken

Tot slot nog een extra tip, namelijk: maak tijdens het kijken van series gebruik van een VPN. Het aanbod van Netflix verschilt namelijk per land. Als je in Nederland naar een van je favoriete series kijkt, is er een kans dat deze tijdens een vakantie in het buitenland niet beschikbaar is. Zo geldt ook dat jouw favoriete serie uit Amerika, misschien niet beschikbaar is in de Nederlandse versie van Netflix. Door gebruik te maken van een VPN en in te loggen op een andere server, kun je deze problemen omzeilen en tegelijkertijd je privé internetverkeer beschermen.

Foto: Pixabay