John van de Heuvel en Hanna Bervoets in Zomergasten

John van de Heuvel en Hanna Bervoets in Zomergasten

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Misdaadverslaggever John van den Heuvel en schrijver Hanna Bervoets zijn de eerste twee gasten van het nieuwe seizoen van VPRO-zomergasten. Dat heeft de VPRO laten weten. Deze hele week maakte de omroep iedere dag een gast bekend. 

Van den Heuvel: 'Ik vind het een bijzondere kans via Zomergasten iets mee te geven over hoe ik mijn vak beleef, de keuzes waarvoor ik als misdaadverslaggever kom te staan en welke ingrijpende consequenties die keuzes kunnen hebben. Ik beloof dat het geen saaie avond wordt. Ik wil het hebben over de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld, de polderpenoze van de jaren tachtig en negentig, maar ook over de hedendaagse mocromaffia, de cocaïne-oorlog en de (on)macht van politie en justitie om georganiseerde misdaad te bestrijden.'

Sinds enige tijd wordt Van den Heuvel zwaar beveiligd vanwege een doodsbedreiging uit het criminele milieu. Dat leidde er in 2018 toe dat de Amsterdamse driehoek van burgemeester, korpschef en de hoofdofficier van justitie besloot dat Van den Heuvel niet langer kon optreden bij RTL Boulevard omdat de veiligheid van het publiek niet gegarandeerd kon worden. Begin februari van dit jaar keerde hij terug bij het programma.

Zomergasten is vanaf zondag 28 juli om 20.15 uur te zien op NPO 2.

Foto: Anouk van Kalmthout