‘Screentesten voor nieuwe hosts bij Hart van Nederland’

‘Screentesten voor nieuwe hosts bij Hart van Nederland’

Geschreven door Daniël Schalk

Het rommelt achter de schermen bij het SBS6-programma Hart van Nederland door screentesten met nieuwe presentatoren. Dat onthult RTL Boulevard. Eerder gingen er al geruchten over een mogelijk einde van de nieuwsshow, maar nu dreigen er grote veranderingen plaats te vinden.

Volgens presentatrice Evelien de Bruijn valt het allemaal wel mee. “Het rommelt altijd in televisieland. Je bent nooit 100% zeker van je baan. En ik denk ook altijd; als er als er een deur dicht gaat, gaat er altijd wel weer een volgende deur open, maar in dat stadium ben ik niet eens.”

Ook presentatrice Gallyon van Vessem laat aan RTL Boulevard weten zich geen zorgen te maken over haar baan. “Er gebeurt heel veel, maar er is nog geen moment geweest waarop ik heb gedacht; ohjee. We laten het gewoon op ons afkomen. We zien wel wat het dan betekent, maar Hart scoort hartstikke goed.”

Volgens SBS6 is er geen sprake van naderende ingrijpende veranderingen. “We werken continu aan de optimalisatie van al onze programma’s. In dat kader organiseren we onder andere meerdere screentests en één daarvan is voor Hart van Nederland”, laat de tv-zender in een reactie aan RTL Boulevard weten.

De familiezender van mediamagnaat John de Mol, die graag een talkshow op de late avond wil, vindt het jammer dat de optimalisatie van Hart van Nederland voor onrust zorgt. “Dat daardoor onzekerheid bij collega’s ontstaat vinden we heel vervelend, maar er heeft geen besluitvorming plaatsgevonden.”

Foto: SBS6 / Talpa TV