SBS6 geeft Hart van Nederland opnieuw opfrisbeurt

SBS6 geeft Hart van Nederland opnieuw opfrisbeurt

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS6 is nog niet van plan om de stekker uit Hart van Nederland te halen, sterker nog het krijgt opnieuw een opfrisbeurt. Na het ontslag van Piet Paulusma gingen er verschillende geruchten over het verdwijnen van het tv-programma. Toch lijkt dat niet te gebeuren, ondanks dat er nog altijd gewerkt wordt aan Talpa Nieuws.

Volgens de zender zit er nog veel meer potentie in het programma. “Een onderzoek wees uit dat een vrij grote groep interesse heeft in Hart van Nederland en Shownieuws, maar nog niet kijkt. Er zit dus nog veel potentie in“, zegt Paul Römer, de nieuwe radio en tv baas van Talpa, vandaag in AD.

SBS6 gaat Hart van Nederland opnieuw een make-over geven.  “Wij gaan kijken naar de vormgeving, het decor en de leader én investeren in onze digitale omgevingen. Wij willen op sites en apps een 24 uursaanwezigheid hebben.” De programma's Hart van Nederland en Shownieuws zijn sinds een jaar te zien in een nieuwe vormgeving. Jarenlang was het programma te zien in een rode vormgeving, nu is er voor een blauwe kleur gekozen.

Het programma kijkt ook naar de presentatie van het programma. De afgelopen tijd zijn er verschillenden presentator gepolst voor een screentest. “Wij houden alles tegen het licht en kijken daarbij ook naar de presentatie.”

Hart van Nederland is ieder avond om 22.30 uur te zien bij SBS6. Je kunt Hart van Nederland terugkijken via Gids.tv.

Lees ook:

Hart van Nederland en Shownieuws krijgen opfrisbeurt
Evelien de Bruijn niet bang voor verdwijnen Hart van Nederland
‘Screentesten voor nieuwe hosts bij Hart van Nederland’

Foto: William Rutten