Ali B centraal in nieuwe editie van The Roast

Ali B centraal in nieuwe editie van The Roast

Geschreven door Daniël Schalk

Ali B is dit jaar de officiële ‘Roastee’ in de Nederlandse versie van The Roast. Dat heeft comedyzender Comedy Central donderdag bekendgemaakt. De rapper en coach van The voice of Holland treedt in de voetsporen van Gordon, Giel Beelen en Johnny de Mol.

Het panel dat Ali B in december mag gaan roasten wordt na de zomer bekendgemaakt. “Ik ben al jaren fan van The Roast. Voorwaarde voor mij om mee te doen, was dat het niet scherp en hard genoeg kan. Toen dat werd toegezegd, zei ik gelijk ja”, zegt Ali B in een persbericht.

Comedy Central is erg blij met de hoofdgast van hun jaarlijkse traditie. “Wij hadden ons geen betere kandidaat dan Ali B kunnen wensen voor dit jaar”, zegt Executive Vice President Maurice Hols van Viacom Benelux. “Iedereen kent Ali, hij wordt gerespecteerd in zijn vak, maar is niet bij iedereen even geliefd.”

Peter Pannekoek is inmiddels het boegbeeld geworden van de Nederlandse versie van The Roast en is helemaal klaar voor zijn nieuwe slachtoffer. “Ali B? Nog nooit van gehoord. Is het een rapper, tv-presentator, jury-lid, cabaretier of platenlabelbaas?”, zegt de cabaretier in een eerste reactie op het nieuws.

Foto: RTL / William Rutten