We zijn er bijna: ‘Eenvoudig, gewoon gezellig'

We zijn er bijna: ‘Eenvoudig, gewoon gezellig'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het populaire Max programma, We zijn er bijna is terug van weggeweest. In totaal reizen er 35 mensen samen met Martine van Os door de Balkan. Je moet er maar zin in hebben? Maar de senioren hebben er meer dan zin in. Sterker nog, ze kijken hier al enorm naar uit.

Het begint al leuk met het kaartlezen. Tegenwoordig leest er bijna niemand meer een kaart. Ja de menukaart in een restaurant. Maar vrijwel iedereen heeft een TomTom. De meeste mensen hebben een ouderwetse kaart. Dat is ergens ook wel schattig. Dat is toch een mooie weerspiegeling van het echte leven, nietwaar?

Wat ik ook heel schattig vond is dat iedereen een eigen tuinstoel meegenomen heeft. Dat lijkt heel logisch, maar zou iedereen dat wel doen? Als je met een caravan op pad gaat, zul je wel moeten. Maar ik reis zelf nooit met een caravan, dus voor mij is het allemaal nieuw. Het is wel heel praktisch en zorgt nooit voor scheve gezichten. ‘Hij heeft mijn tuinstoel in beslag' zul je dus nooit horen in We zijn er bijna.

Tijdens de reis bezoeken de vakantiegangers ook allerlei stadjes en dorpjes. Een gids is hierbij geen overbodige luxe. De vakantiegangers hadden een gezellige Duitse gids. Tenminste, ik neem aan dat hij Duits was, hij sprak in ieder geval Duits. Echt vloeiend was het niet, maar het gezelschap was ook in Kroatië. Dus het zal geen Duitser zijn geweest.

Naast het leven op de camping komt de natuur ook heel mooi in beeld. Zoveel groen om je heen, zoveel water en watervallen om je heen. Vooral Petra kon daar enorm van genieten. Zij heeft iets met water. Zij stond al klaar met haar fototoestel met lens. Zo mooi om te zien dat mensen blij kunnen worden van kleine dingen in het leven. Dat is wat een vakantie allemaal doet met een mens.

Wanneer een aantal vakantiegangers de weg kwijt is, is het natuurlijk geen moeite om even de weg te vragen. De mensen zijn maar wat graag gastvrij. Hoe fijn is dat, dat mensen gastvrij zijn en uitleg willen geven. Alleen is het een beetje onduidelijk in welke taal er gesproken moet worden. Er wordt Engels, Duits en Nederlands door elkaar gepraat. Het levert dan wel weer hilarische televisie op.

Verder is de sfeer tussen de vakantiegangers heel gemoedelijk. Er zijn wel bepaalde typjes die je in de gaten moet houden. Gaby is zo’n iemand. Dat is echt iemand met een eigen wil en is niet bang om die ook in te zetten. Martine heeft haar ook al meegemaakt. Gelukkig weet Martine er goed mee om te gaan. Ik zou zelf meer moeite hebben met zo’n type om me heen.

We zijn er bijna komt precies op het juiste moment op televisie. Midden in de zomervakantie kijken hoe anderen op vakantie gaan. Dat is toch wel heel bijzonder. Het reisprogramma met normale mensen dat is toch heel fijn om naar te kijken. Gewone mensen die gewone dingen doen. Ja de komende weken zit je op de maandagavond goed bij NPO 1. Een slimme zet van Max om het juist nu uit te gaan zenden. Ik ben fan van We zijn er bijna!

Ik kijk nu al uit naar volgende week!

We zijn er Bijna! is iedere maandagavond om 21.10 uur te zien bij Max op NPO 1. Je kunt We zijn er Bijna! terugkijken op Gids.tv.

Foto: Omroep Max