‘Net5-talkshow Merel Westrik gebaseerd op The View’

‘Net5-talkshow Merel Westrik gebaseerd op The View’

Geschreven door Daniël Schalk

De nieuwe talkshow van Merel Westrik op vrouwenzender Net5 wordt een Nederlandse versie van het succesvolle Amerikaanse actualiteitenprogramma The View. Dat melden zowel het AD als RTL Boulevard op basis van insiders. Gisteren werd bekend dat Merel de overstap maakt naar Net5.

Net5 probeerde het in 2009 al met een Nederlandse versie van The View, maar de dagelijkse talkshow De Tafel van 5 was een gigantische flop. Toch zou de zender, sinds dit voorjaar onder leiding van Linda de Mol, het volgens het AD en RTL Boulevard opnieuw willen proberen.

Niet alleen Westrik verbindt zich volgens het AD aan de talkshow, ook de onlangs bij Talpa Network getekende Olcay Gulsen zou een van de gezichten van de Nederlandse versie van The View worden. De krant noemt ook Miljuschka Witzenhausen, Fajah Lourens en Yolanthe Sneijder-Cabau als mogelijke betrokkenen.

Bij het nieuws over de overstap van Merel naar Talpa werd niet veel losgelaten over de nieuwe talkshow die zij bij Net5 gaat presenteren. “Ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5 niet onderdrukken”, was het enige wat de nieuwsanchor van RTL donderdag zei.

De talkshow van Merel is vanaf half oktober wekelijks te zien op Net5.

Foto: Talpa / Carli Hermès