Merel Westrik naar Talpa: Eigen talkshow op Net5

Merel Westrik naar Talpa: Eigen talkshow op Net5

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Merel Westrik maakt de overstap van RTL naar Talpa. De nieuwsanchor gaat een talkshow maken op vrouwenzender Net5, waar Linda de Mol sinds dit jaar creatief directeur is. “Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daarnaar uitkijk”, zegt Merel.

Voor haar nieuwe avontuur bij Net5 vertrekt Merel bij RTL Nieuws. “Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken. Maar ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5, niet onderdrukken.”

Hoe de talkshow eruit gaat zien is nog niet bekend, maar Linde de Mol is in ieder geval erg blij met haar nieuwe aanwinst. “Merel beschikt over een sprankelende persoonlijkheid en veel humor en dat, in combinatie met haar ruime journalistieke -en tv-ervaring maakt haar dé vrouw om Net5 een gezicht te geven.”

Ook televisiedirecteur Marco Louwerens van Talpa Network noemt de komst van Merel ‘geweldig’. “De volgende stap die zij in haar carrière wil maken, past denk ik perfect bij de ambitie en vernieuwing van Net5. De komende jaren gaan we samen met Merel programma’s ontwikkelen”, zegt Louwerens.

De talkshow van Merel is vanaf half oktober wekelijks te zien op Net5.

Foto: Talpa / Carli Hermès