We zijn er bijna: Gevaarlijkste wegen senior

We zijn er bijna: Gevaarlijkste wegen senior

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer maandag en dus tijd voor We zijn er bijna. Even twijfelde ik of ik het wel het juiste programma aan het kijken was. Het leek meer op De gevaarlijkste wegen van de wereld (BNNVARA). De beelden logen er niet om, het was echt doodeng. Ineens zag ik een nieuw televisie format: De gevaarlijkste wegen van de wereld senior. Martine van Os mag het best presenteren.

Wat is er nu fijner om helemaal jezelf te zijn op vakantie. Zo liep er iemand in zijn badjas over de camping. Hoe fijn moet dat zijn? Zonder schaamte, zonder ergens over na te denken. Ik zou daar zelf wel een paar keer over na moeten denken hoor. Want om zo ‘vrij’ op vakantie te zijn, vind ik toch heftig.

De natuurbeelden blijven heel mooi. Alles wordt dan goed in beeld gebracht. Je geniet als kijker helemaal van de reis. Het is bijna alsof je er zelf bij bent. Zelfs het gras is heel erg groen. Bijna zit ik eraan te denken om daarnaartoe te gaan op vakantie.

Wat ik ook heel fijn vind is de saamhorigheid in de groep. Iedereen wil elkaar maar helpen. Dat is toch prachtig om te zien? Ik kan daar zo enorm van genieten! Op vakantie is het onbezorgd genieten, met elkaar geniet je meer. Hoe fijn is het dan om anderen te helpen. Ik vind het heel schattig en het levert ook nog eens mooie televisie op.

Van het helpen en rustig krijg je al snel dorst. Wat kun je dan beter drinken dan heilig water? Ja er bestaat blijkbaar heilig water. Of het te koop is in uw supermarkt, weet ik niet. Het lijkt volgens mij gewoon een bron met bronwater. Maar ja, wie ben ik om daar over te oordelen? Als ze denken dat het heilig water is, dan is het heilig water. Punt.

Naast over de camping lopen in je badjas, is je eigen wasrek goud waard. Er zijn reisgenoten die hun eigen wasrek meegenomen hebben. Dat is toch fantastisch? Doen alsof je thuis bent met je eigen wasrek. Zeg nu zelf, een wasrek is niet iets waar je aan denkt als je gaat kamperen volgens mij. Dus een gratis tip voor iedereen. Je kunt er mee doen wat je wil.

Er is ook nog tijd om over een hangbrug te lopen. Wel kun je daar zeeziek van worden. Dat heb je alleen als je een wiebelende versie van de hangbrug hebt. Ik kies persoonlijk liever voor een vaste brug, dat vind ik wel zo fijn. Want een wiebelende brug vind ik een beetje eng.

Bijna aan het einde werd er nog een rondje gedaan met een soort kabelbaan. Met een grote snelheid de brug af. Het uitzicht is vast prachtig. Alleen zie je door de snelheid er maar weinig van volgens mij. Sterker nog, volgens mij doe je eerder je ogen dicht. Ik vind het heel knap en dapper. Of ik dat durf laat ik graag even in het midden.

Tot volgende week!

We zijn er bijna is iedere maandagavond om 21.25 uur te zien bij Max op NPO 1. Je kunt We zijn er bijna terugkijken via Gids.tv

Foto: Max