Recensie: De gevaarlijkste wegen van de wereld

Recensie: De gevaarlijkste wegen van de wereld

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Gevaar zit in een klein hoekje''

BNN heeft een nieuw programma op de zondagavond. Bekende Nederlanders (BN-ers) die het gevaar met beide handen aanpakken. In De gevaarlijkste wegen van de wereld onderzoeken de BN-ers hoe gevaarlijk sommige wegen nu werkelijk zijn. Dat er gevaarlijke wegen zijn is al wel bekend, maar hoe gevaarlijk laat dit programma heel duidelijk zien.

In de eerste aflevering zitten Josje Huisman, bekend van K3 en Victoria Koblenko, bekend als Isabella uit GTST bij elkaar in de auto. De twee dames rijden met een auto door de gevaarlijke wegen in Ethiopië. Daarbij moeten zij over bijzondere wegen rijden. Vooral Josje heeft grote moeite met autorijden in dat gebied. Voor Victoria is het minder lastig, laat ze weten. 

''Hoge kijkcijfers ondanks de vele concurrentie''

De eerste aflevering, die zondagavond te zien is geweest, keken in totaal 986.000 mensen naar. Voor NPO 3 zijn dit bijzonder hoge kijkcijfers. Ondanks de vele concurrentie van NPO 1, RTL 4 en SBS6 bleef De gevaarlijkste wegen van de wereld zich prima staande houden.

Een reisprogramma die anders is dan alle anderen. Twee BN-ers die een week met elkaar moeten zich door te komen. Door deze ervaring leert en ziet de kijker de BN-ers van een compleet andere kant. Ook leren de BN-ers elkaar een stuk beter kennen. Er zijn ook momenten waarbij de twee dames de dood in de ogen kijken. Spannende en vooral bijzondere televisie op de zondagavond.

SBS6 komt met wegmisbruikers en BNN nu met De gevaarlijkste wegen van de wereld. BNN laat zien dat dit een bijzonder mooi programma is. Hoe reageren de BN-ers op gevaarlijke situaties? Hoe redden zij zichzelf uit gevaarlijke gebeurtenissen? Een bijzonder programma wat anders is dan je in eerste instantie zou denken.

Behalve de gevaarlijke wegen is er ook veel te zien van de natuur. Die beelden zijn buitengewoon mooi gemaakt. Als kijker leef je echt mee met de gevaren die de BN-ers meemaken. Vooral Josje heeft grote moeite met sommige gevaarlijke wegen. Dit is ook niet meer dan logisch. Iedereen zou hier grote moeite mee hebben. Beide dames zien hoe ze rijden en ze geven elkaar dan ook de nodige commentaar daarover.

De gesprekken tussen Josje en Victoria zijn ook bijzonder. Josje is iemand die de gevaren duidelijk ziet en laat dit ook merken. Terwijl Victoria iemand is die de weinig gevaren ziet. Zij is een actrice en misschien speelt ze wel dat ze geen angst heeft. Dit zorgt voor een spanning in de auto. Het gevaar is nu niet meer op de weg maar meer in de auto...

''Een andere kijk op de BN-ers''

Gevaar zit in een klein hoekje. Maar in De gevaarlijkste wegen van de wereld zit het gevaar wel in meerdere hoekjes. Het is mooi om te zien hoe Josje en Victoria hiermee omgaan. Een andere kijk op de BN-ers is iets wat de kijker duidelijk wel interesseert. Dat blijkt wel uit de hoge kijkcijfers. BNN heeft een mooi en goed programma neergezet.

Een unieke en vooral emotionele uitdagingen. Daar draait dit programma grotendeels om. Behalve de unieke natuurbeelden gaat het om letterlijk om de gevaarlijkste wegen van de wereld. De eerste aflevering is een voorbode op een mooi en bijzonder seizoen. De kans is zeker aanwezig dat de kijkcijfers wekelijks hoog zullen blijven. Dit zal ook sterk afhangen van de BN-ers die er in de auto zitten.

Nieuw dit jaar is dat de recensent van Showbizznetwork nieuwe programma's ook een eindcijfer geeft. Na de eerste aflevering heeft BNN een diepe indruk weten te maken. Een bijzonder programma met bijzondere beelden en vooral een andere kijk op de BN-ers. Dit kan wel eens een verrassend mooi programma worden.

Als eindcijfer krijgt De gevaarlijkste wegen van de wereld een dik verdiende acht. 

De gevaarlijkste wegen van de wereld is iedere zondagavond om 20.20 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Bekijk De gevaarlijkste wegen van de wereld ook terug via TVblik.