Steenrijk, Straatarm naar Vlaanderen

Steenrijk, Straatarm naar Vlaanderen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

VTM komt dit najaar met een Vlaamse versie van de Nederlandse kijkcijferhit Steenrijk, Straatarm. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de perspresentatie van VTM in Vilvoorde.

"We zetten bij VTM volop in op creatieve vernieuwing. Onze vooravond in een nieuw jasje met Loïc achter de kookpotten, de broers Coppens die zichzelf heruitvinden, het nieuwbakken duo Sergio Herman en Axel Daeseleire, Stan Van Samang in een nieuwe rol als host, onze bekende gezichten die het niet tegen elkaar, maar tegen onze kijkers opnemen in Beat VTM. Het zijn maar enkele dingen waarmee we blijven vernieuwen. VTM gaat voor een GREAT najaar." - Davy Parmentier, creatief directeur

In de Vlaamse Steenrijk, Straatarm gaan net als in de Nederlandse versie arme en rijke gezinnen een week met elkaar ruilen van leven. De ene familie proeft van een luxeleven, terwijl de andere plots creatief moet omspringen met beperkte middelen. 

Naast Steenrijk Straatarm vernieuwt de zender zijn vooravond. Loïc is Zot van Koken dit najaar en sterrenchef Sergio Herman gaat met reisjunk Axel Daeseleire op expeditie langs de lekkerste keukens ter wereld. Nieuwe Vlaamse fictie is er met Gina & Chantal.

Lees ook: VTM met Vlaamse variant Ellie op Patrouille

Foto: VTM