We zijn er bijna: Vragen stellen: toegestaan

We zijn er bijna: Vragen stellen: toegestaan

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is alweer maandag en dus weer tijd voor We zijn er bijna! De reisgenoten trokken er weer massaal op uit. Allereerst stond er een rondleiding op het programma. Het leverde, net als de weken ervoor, prachtige beelden op. Alleen al om de beelden wil je naar iedere aflevering kijken.

Naast de rondleiding is er ook tijd om te shoppen. Wat doen Nederlanders graag? Afdingen. Dus ook een reisgenote probeerde af te dingen op een soort jas. De betreffende jas was wel even €120,-. De verkoper was erg goed in zijn werk en maakte een prima verkooppraatje. Of ik erin zou trappen laat ik even in het midden. (Ga er maar van uit dat ik er niet in trap).

Opnieuw moesten er kleren gewassen worden. Wat doe je dan als je geen wasmachine hebt? Nou dan pak je gewoon je boodschappentasje. Deze vul je met water en dan hup met je voeten erin. Het lijkt bijna op een nieuwe trend. Een gratis tip voor de televisiekijkers. Dat is maar even mooi meegenomen. Of de tip ook gebruikt gaat worden?

Martine van Os is ondertussen weer lekker op dreef met haar verkleinwoordjes. Een plekje aan het strandje en een parasolletje. Het is weer heel schattig allemaal. Alsof het allemaal kleine kinderen zijn. Het kan soms ook wel irritatie opwekken, maar Martine kan eigenlijk niet veel verkeerd doen. Zij doet het ontzettend leuk met de reisgenoten.

Wel duikt er ineens een slang op aan het strand. Dat was wel even schrikken voor iedereen. Zelfs ik, als televisiekijker, vond het maar een nare bedoeling. Gelukkig werd de slang op tijd gevangen. Hoe het met de slang afliep is mij niet helemaal duidelijk. Maar het is vast goed afgelopen, het is een vriendelijk programma voor mens en dier.

Wanneer de reisgenoten weer een uitstapje maken, gebeurde er iets opmerkelijks. De vrouwelijke gids zei de magische woorden: ‘vragen stellen: toegestaan’. Dat is toch heel erg lief? Heel fijn dat je vragen mag stellen en dat het is toegestaan. Stel dat het niet mocht, dan stond je daar maar mooi even.

Een aflevering zonder drank kan natuurlijk niet. Daarom werd een heuse wijnproeverij georganiseerd. Daarbij werden bij sommige reisgenoten de tong nat gemaakt. Hier zou je zomaar andere beelden bij kunnen krijgen. Gelukkig was het allemaal onschuldig en geen item van Spuiten en Slikken.

Tot slot wil ik nog even iets delen met jullie. ‘Van drank word je bloed dunner.’ Dat is nieuwe informatie voor mij! Dat zou betekenen dat ik heel erg dik bloed heb, aangezien ik niets drink. Het leverde bij de reisgenoten veel hilariteit op. Want er gaat nog wel eens een glaasje of twee in. Nu mag dat ook, het is tenslotte niet voor niets vakantie!

Tot volgende week.

Foto: Max