Winter Vol Liefde: Edith laat haar zoon al haar vragen stellen
Bron: RTL

Winter Vol Liefde: Edith laat haar zoon al haar vragen stellen

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in Winter Vol Liefde.

We zijn alweer op de helft in deze winterse zoektocht naar de liefde. Het gaat echt onwijs hard en de liefde is bij sommige echt nog wel ver te zoeken. Daar moet echt nog wel aardig wat gaan gebeuren willen zij de liefde gaan vinden. Op dit moment zie ik de liefde alleen nog bij Benjamin en bij Saul. Voor de andere drie is het te hopen dat ze nog wat leukere kandidaten binnen gaan krijgen, of dat er toch ineens een hele goede klik ontstaat met degene die er al zijn.

Guido (46 jaar oud) uit Zweden

Hij gaat op date met Elsje waarbij ze boven het kampvuur marshmallows gaan roosteren. Hij doet stoer en verbrand zijn vinger. Hij heeft wel spullen bij zich om zich te helpen, maar Elsje heeft veel meer spullen bij zich. Hij voelt zich daardoor gelijk wat aangetast in zijn mannelijkheid. Als ze vervolgens gaan schieten en zij daarin ook al beter is dan dat Guido is vindt hij dat heel erg lastig. Elsje vraagt zich wel af of het een goede strategie is? Misschien moet ze wat vrouwelijker of wat meer onnozel moet doen.

Vervolgens komt Andrea aan, zij woont in een stacaravan en ze is daardoor wel wat gewend. Als zij samen met Guido op date gaat hebben ze wel een klik. Het klikt ook goed tussen de twee dames zelf.  Het enige vervelende is dat Andrea vrij weinig eet en dat is lastig daar in Zweden. Verder weet Ik echt niet of ik bij hem liefde zie met één van de dames. Het is ook nog even af te wachten wat hij verder nog gaat krijgen. Van de twee die er zijn zie ik hem dan het eerste met Elsje samen.

Benjamin (26 jaar oud) uit Zwitserland

In hele korte tijd hebben Benjamin en Joshua al drie dates gehad. Benjamin moet hier heel erg aan wennen, want hij geeft het normaal veel sneller op en komt nooit bij de derde date. Hij begint voor Joshua wel kriebels te krijgen, maar deze probeert hij nog te remmen. Joshua voelt wel liefde, maar is nog niet verliefd. Als Benjamin moet werken zien ze dit als iets positief, want misschien gaan ze elkaar wel missen. Ze geven toch wel aan dat ze het heftig vinden dat ze zoveel op elkaars lip zitten. En Joshua oppert om een hotel te boeken. Benjamin vindt dat eigenlijk wel een goed idee en besluit iets te gaan regelen.

Nog voordat er iets geregeld is komt Jeroen aan. Jeroen heeft helemaal geen ervaring met skiën, dus dat zal Benjamin hem moeten leren. Joshua besluit een stapje terug te doen, zodat Benjamin Jeroen goed kan leren kennen. Benjamin heeft nog nooit een relatie gehad en daarom vindt Joshua het belangrijk dat Benjamin onderzoekt wat hij belangrijk vindt en daarom ook tijd met andere mannen doorbrengt. De mannen worden voor 1 nacht ondergebracht in een hotel en daarna krijgen ze een appartement. Zo kan Benjamin zich af en toe ook even terugtrekken om na te denken. Hij merkt dat hij met Jeroen veel praat over koetjes en kalfjes en met Joshua was dit gelijk al heel anders. Als ze met zijn drieën aan het langlaufen zijn duwt Joshua Benjamin in de sneeuw en dit is niet het enige dat hij doet, in de sneeuw geven ze elkaar ook voor het eerst een zoen. Voor beide voelt dit heel erg goed.

Jeroen regelt vervolgens een BBQ voor Benjamin, maar daar loopt het allemaal maar stroef en Benjamin hoopt eigenlijk dat het snel voorbij is. Als Jeroen de volgende dag naar zijn werk komt om koffie te drinken besluit Benjamin hem weg te sturen. Hij voelt de romantische klik meer met Joshua en dat wil hij gaan uitzoeken. Als zij die avond samen doorbrengen stuurt Benjamin Joshua ook niet meer naar het appartement, maar brengen ze samen de nacht door. Ik denk toch wel dat het kan gaan werken tussen Benjamin en Joshua. Ergens ben ik ook nog wel benieuwd wie er nog meer gaat komen en of Joshua dan eindelijk echt concurrentie krijgt. Met Jeroen en Nicky was dit toch niet echt het geval.

Saul (29 jaar oud) uit Zwitserland

Saul heeft het er erg lastig mee dat Jessie nog niet weet dat hij met Amy Rose gezoend heeft. Hij wil het haar graag vertellen. Tijdens een date tussen hen verteld hij aan haar dat hij al met Amy Rose heeft gezoend. Jessie neemt het redelijk goed op, maar ze vindt het niet leuk. Ze vindt dat zij geen eerlijke kans heeft gehad en ik vind dat zeker terecht. Nadat hij met Amy Rose ook nog op date is geweest weet hij het zeker. Hij gaat Jessie naar huis sturen, want hij wil meer aandacht geven aan Amy Rose.

Helaas voor hen hebben ze niet heel veel tijd samen, want de volgende dag staat Kelsey voor de deur. Amy Rose doet aardig tegen haar, maar ze besluit er wel vol voor te gaan. Ze wil Saul niet meer delen. Kelsey is in 1e instantie niet Saul zijn type, maar hij merkt wel een klik qua humor en op werkgebied. Hij wil wel minder aandacht geven aan Amy Rose, zodat Kelsey ook een eerlijke kans krijgt. Als ze met zijn drieën uit eten gaan vindt Amy Rose het maar ongemakkelijk, ze vindt het rare en saaie gesprekken en zou het liefst daar weggaan. Ik vind haar ook wel heel erg overdrijven en echt als een prinses daar rondlopen.

Zodra Saul met Kelsey op date gaat ziet Amy Rose het niet meer zitten. Ze geeft bij hem aan dat ze het lastig vindt om hem te moeten delen. En ze wil graag weten waar zij staat, nu kan ik dat nog wel begrijpen maar ze weet toch ook voor welk programma ze zich heeft opgegeven? Hij geeft aan dat hij haar wel leuk vindt, maar ook Kelsey wil leren kennen. Hij vindt (en terecht) dat hij Jessie geen eerlijke kans heeft gegeven en dat wil hij met Kelsey wel doen.

Ik word zo moe van die situatie bij Saul. Ik snap best dat Amy Rose hem heel erg leuk vindt en het daardoor lastig vindt om hem te moeten delen, maar dat is wel het programma. In het voorstukje voor komende week zagen we dat de ex van Saul aankomt. Ik ben heel erg benieuwd hoe ze daar dan mee om zal gaan. Ik vermoed wel dat hij met Amy Rose uiteindelijk zal eindigen.

Edith (51 jaar oud) uit Oostenrijk

Edith heeft vorige week aangegeven dat ze het leuk zou vinden als Bart een plan bedenkt en dat heeft hij nu eindelijk gedaan. Hij heeft een plan bedacht om samen te gaan wandelen. Zij is allang blij met het initiatief vanuit hem, maar merkt wel dat hij zich tijdens de wandeling niet echt bloot geeft en over zijn gevoelens praat. De date is gezellig, maar ook niet veel meer dan dat. Bart geeft aan dat hij graag een slee zou willen kopen. Dus gaat Edith gezellig met hem mee op stap om een slee te kopen. Hij is helemaal in zijn element en Edith geniet daar dan weer van.

Al snel staat Mike, de volgende kandidaat voor de deur. Dat hij met de motor aankomt is gelijk al een pluspunt. En al snel heeft hij nog een pluspunt, want hij stelt vragen aan Edith. Samen met de zoon van Edith gaan ze een wedstrijdje doen met de slee. Op de terugweg daarvan bespreekt Edith de hele situatie met haar zoon. Hij heeft persoonlijk meer een klik met Bart, want Mike is veel te stil. Zij geeft aan dat zij wel meer vragen krijgt van Mike, maar hij zegt dan weer niets tegen haar zoon. Ze spreken een plan af, haar zoon gaat die avond vragen stellen aan Mike tijdens een spelletje.

Het enige jammere aan dit hele plan is dat haar zoon in de avond de vragen niet meer weet. En Edith alsnog moet gaan zeggen dat hij graag wou weten of Mike aan sport doet. Totaal niet opzichtig en stel gewoon lekker je eigen vragen. Waarom moet je dat je zoon laten doen? Bart heeft inmiddels nog een minpunt laten zien, hij kan niet koken. Mike en Edith vinden dat echt onbegrijpelijk, maar hij heeft zich altijd zo kunnen redden. Voor Edith is daarna wel het een en ander duidelijk. Ze besluit Bart naar huis te sturen, ze voelt niets meer dan vriendschap voor hem. Bart vindt het allemaal prima, hij vindt toch dat ze bij Edith veel te gezond eten en hij gaat eerst iets stevigs eten voor hij naar huis gaat.

Nu Bart weg is leeft Mike helemaal op. Hij besluit samen met de zoon van Edith te gaan koken om haar te verrassen en hij vraagt aan hem hoe hij het beste haar mee op date zou kunnen nemen. Ik zie geen liefdesklik tussen haar en Mike. En ik hoop dat zij nog een betere kandidaat gaat ontvangen. Ik gun haar wel de liefde, maar ze moet misschien wel dat vragen stellen iets meer laten varen. Dat gaan die mannen gewoon niet echt doen.

Marco (55 jaar oud) uit Noorwegen

Marco besluit Tineke weg te sturen, hij voelt niets voor haar. Zij reageert hier heel emotioneel over. Het afscheid loopt niet echt soepel, terwijl zij nog afscheid wil nemen staat de nieuwe kandidaat al klaar om Marco te begroeten. De nieuwe kandidaat heet Joyce en zij geeft gelijk al aan dat zij heel erg van skiën houdt, maar Marco houdt daar helemaal niet van. Het blijkt dat Joyce heel erg van paarden houdt. En Marco durft niet op te biechten dat hij allergisch is voor paarden.

De eerste nacht heeft ze slecht geslapen van alle indrukken. Marco vindt haar erg aantrekkelijk, maar Joyce weet nog niet of het wat kan worden met Marco. Zijn vriend Kees verklapt aan haar dat Marco allergisch is voor paarden, zij vindt het heel erg grappig dat Marco dat zelf niet heeft durven te vertellen. Daarna wordt alles haar ineens teveel. Ze wil een stapje terug, ze heeft het er heel erg moeilijk mee dat ze niet weet wat er gaat gebeuren en wanneer er een nieuwe kandidaat komt.

Marco bespreekt dit ondertussen met Kees en beide vinden ze het wel raar. De vrouwen kwamen allemaal zo avontuurlijk over en dan hebben ze het daar toch lastig. Dat stookt een beetje met elkaar. Samen gaan ze op date en gaan ze een lange wandeling maken. De wandeling sluiten ze af met het eten van een wafel. Nog voor de eerste hap geeft Marco aan dat hij vriendschap voelt en verder niks. Voor Joyce komt dit echt als een schok. Ze heeft heel veel met hem gedeeld en is daar best een beetje emotioneel over. Ook vindt ze de timing raar, ze had het dan liever voor de wandeling gehoord. En dat snap ik wel.

Gelukkig komt er na haar vertrek al snel een nieuwe Joyce aan. En deze Joyce is echt heel erg druk. Terwijl zij aankomt is Marco even naar huis om te gaan slapen. Kees vangt haar op en zij is heel erg gespannen tot de aankomst van Marco. Ze ziet overal signalen in, hartjes zijn een teken en ze is heel erg blij met de paarse slaapkamer. Paars is de lievelingskleur van haar en haar moeder en dat moet vast een teken zijn. Ik kan zelf deze nieuwe Joyce nog niet zo goed handelen. Misschien dat ze nog rustiger gaat worden naarmate zij er langer is, maar voor nu is ze voor mij veel te druk. En ik denk ook niet dat ze bij Marco past.

En dan was dit alweer de tweede week van Winter Vol Liefde. We zijn precies op de helft. Ik ben heel erg benieuwd wat er verder nog allemaal gaat gebeuren. Ik kijk ook wel echt uit naar de komst van de ex van Saul. Het lijkt mij aardig ongemakkelijk om je ex uit te nodigen voor dit programma.

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!