Liek van Lexmond helpt mensen met opruimen

Liek van Lexmond helpt mensen met opruimen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Lieke van Lexmond schiet in het nieuwe RTL4-programma Ons huis vol spullen gezinnen met chaotisch overvolle huizen te hulp. Huishoudens waarbij opruimen een dusdanig groot probleem is geworden dat de ontstane chaos een wissel trekt op het gezin of relatie.

Lieke krijgt in het programma hulp van meubelmaker Rudy van de Loo en opruimcoach Zamarra Kok. Zamarra helpt weer orde en overzicht te krijgen in huis en Lieke achterhaalt wat de oorzaak is achter de puinhoop. 

Om overzicht te creëeren wordt het huis binnen zes dagen helemaal leeggehaald. Alleen groot meubilair mag blijven staan. Alles dat weg kan gaat in een rode container en alles dat weer terug het huis in mag gaat in een groene container. Het doel hiervan is dat alles bekeken en gesorteerd wordt. 

Presentatrice Lieke van Lexmond vult aan: "Het is mooi om te zien hoe er met 'Ons Huis Vol Spullen' een verschil wordt gemaakt. Door het aanreiken van duidelijke handvatten en het inbrengen van structuur wordt er een wereld van verschil gemaakt. Bijzonder steeds weer te zien dat de gezinnen opleven en letterlijk 'thuiskomen' in hun huis. Een huis waar de rust is teruggekeerd en waarin eindelijk weer lekker kan worden geleefd."

Ons Huis vol Spullen is vanaf maandag 2 september om 20.30 uur te zien bij RTL4.