Het Spijt Me krijgt originele titelsong terug

Het Spijt Me krijgt originele titelsong terug

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Bijna een week geleden ging een nieuw seizoen van Het Spijt Me van start op RTL 4. De kijkers moesten erg wennen aan de nieuwe titelsong. De welbekende hit van Anita Meyer was ineens niet meer te horen. Dat zorgde voor gemende reacties op het internet.

RTL heeft naar de kritieken geluisterd en kwam met opvallend nieuws. Dinsdag maakte RTL Boulevard bekend dat morgen (woensdag) de originele titelsong terugkeert. Blijkbaar wil de kijker het oude vertrouwde nummer van Anita weer horen. Of dat ook succes op gaat leveren is nog maar even de vraag.

De comeback van het bekende programma van Caroline Tensen begon vorige week woensdag met ‘slechts’ 636.000 kijkers. Zelfs Ranking The Stars, te zien op RTL 5, trok meer kijkers. Dat kan wellicht mee hebben gespeeld. De kijker heeft toch een bepaald beeld bij het bekende programma van Caroline. RTL 4 heeft een paar jaar geleden ook een seizoen uitgezonden. Toen nam John Williams de presentatie voor zijn rekening.

In Het Spijt Me proberen mensen ruzies bij te leggen. Het is een soort softe versie van De Rijdende Rechter. Met een bosje bloemen en een goed gesprek probeert Caroline om verschillende ruzies bij te leggen. Het lijkt soms nog moeilijker dan het is; sorry zeggen. Het doel van het programma is om ruzies weer bij te leggen.

Overigens reageerde Anita heel positief over haar titelsong. In de jaren ’90 was het een nummer die niet meer weg was te denken. Nu is haar hit weer iedere woensdag om 20.30 uur te horen bij RTL 4. Niet in de volle drie minuten, maar een paar seconden. Een andere bekende hit van de zangeres, Why Tell Me Why, is vaak te horen in het Foute Uur van Qmusic.

Het Spijt Me is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Je kunt Het Spijjt Me terugkijken op Gids.tv.

Foto: Ruud Baan