Kevin verlaat Expeditie Robinson: ‘Geen seconde spijt gehad’

Kevin verlaat Expeditie Robinson: ‘Geen seconde spijt gehad’

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De Vlaamse Kevin probeerde eerder al mee te doen aan Expeditie Robinson, maar nu was het gelukt. Kevin is sterker geworden, heeft geoefend én had een plan ontwikkeld: zich dommer voordoen dan hij werkelijk is. Hij verwachtte vooral met de dames samen te spannen, maar het samenspannen ging vooral met mannen. Eerst met team België, maar na de wisseling vormde Kevin een blok met zijn maat Thomas en de Nederlanders Elroy, Jorik en Anouk.

De sympathieke Kevin verloor zichzelf een keer in een discussie met Herman. Toen zijn lichaam hem in de steek begon te laten koos hij ervoor om op te geven, omdat iemand anders dan in de Expeditie kon blijven. Columnist John heeft normaalgesproken een grote hekel aan mensen die opgeven in de Expeditie, maar met deze manier van opgeven kan zelfs hij vrede hebben. Hij legde Kevin het vuur aan de schenen in Robinson Vragenvuur.

Hoe groot was de teleurstelling nadat je de Expeditie moest verlaten?

“Eigenlijk was erg geen teleurstelling. Ik moest gewoon naar mijn lichaam luisteren en de Expeditie verlaten. Het was voor mij een droom om gewoon deel te nemen. It’s the journey that counts, not the destination.”

Heb je achteraf spijt gehad van jouw beslissing om eruit te stappen?

“Nee. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Ik wist dat de kans aanwezig was dat ik er niet uitgestemd zou worden. Ik had een hele sterke band met al mijn medekandidaten, dus ik gunde Koen en Anouk een extra kans.”

Had je iets anders kunnen doen om langer in de Expeditie te kunnen blijven?

“Ik had veel meer moeten eten voor ik vertrok in plaats van dat stomme keto dieet. Ik was denk ik wel de enige die de eerste tien dagen geen honger had.”

Jij hebt je tijdens de Expeditie soms dommer voor gedaan dan je werkelijk bent, zo vertelde je tegen Het Laatste Nieuws. Was dit een vooraf bedacht plan? Waarom deed je dit?

“Ja, dit was een voorbedacht plan. Ik baseerde mij op het 21ste seizoen van het Amerikaanse tv-programma Survivor, waar een lompe blonde het seizoen won. Niet zeuren, niemand irriteren, aan alles meedoen en af en toe een beetje dom doen, dat was mijn plan. In het dagelijkse leven doe ik dit ook vaak, dat helpt. Af en toe een domme opmerking of iets klungelig doen laat mij zien hoe mensen op mij reageren. Ik ben altijd heel rustig en observerend in het begin. Eén bepaalde blik of reactie vertelt mij heel veel over een persoon, wat heel belangrijk is in een spel van vertrouwen.”

In hetzelfde interview zei je dat je altijd naar Robinson keek, nu zat je er zelf in. Hoe was dat?

“Het was geweldig! De proeven, het sociale aspect, het continue nadenken over wat de beste zet is om zo ver mogelijk te komen, de spanning van de eilandraad. Echt leuk!”

Hoe heb je je voorbereid op de Expeditie?

“Dit was de tweede keer dat ik mij inschreef om mee te doen. De eerste keer was ik al heel dichtbij, dus ik ging ervan uit dat het nu ging lukken. Ik ben toen vaker en intenser gaan sporten en ik heb alle seizoenen van Survivor teruggekeken. De eerste paar afleveringen toonden mij hoe je je in een groep de eerste dagen moet gedragen. Nadat ik was geselecteerd ben ik meteen bamboe gaan halen om vuur te leren maken en heb ik survivaltechnieken gaan bestuderen op YouTube.”

Wat was het aller zwaarste moment tijdens de Expeditie?

“Het moment vlak voor mijn laatste proef. Daar ben ik gewoon mentaal ingestort. Ik wou zo graag aan alles meedoen, maar mijn lichaam werkte niet meer mee en ik voelde mezelf heel hard achteruitgaan.”

Ben je veel gewicht kwijtgeraakt op het eiland?

“11 kilogram in 27 dagen. Inmiddels zijn ze allemaal weer terug. Er zijn zelfs wat kilo’s extra bij.”

Wat was je mooiste en slechtste moment in de Expeditie? 

“Mijn mooiste moment van de hele Expeditie was een gesprek met Elroy over zijn moeder, die de strijd met ALS heeft verloren. Dat deed mij inzien dat ik elk moment met mijn ouders moet koesteren. Het heeft de band met mijn vader sterker gemaakt. Mijn slechtste moment was mijn aanvaring met Herman, daar was ik echt even slecht van. Ik heb mij laten kennen. Achteraf gezien was het een felle reactie, maar amper eten en 24/7 bij elkaar doet wat met je.”

Wie vind je een echte Robinson? Wie is jouw favoriet?

“Als we op uiterlijk afgaan, zeg ik meteen Thomas. Hij leek net op Tom Hanks in de film Cast Away, zelfs voor hij vertrok. Mijn favoriete persoon om naar te kijken is Koen. Hij is zo grappig en zo gevat. Het was hilarisch om daar een proef mee te doen!”

Het einde komt in zicht. Wie gun je de overwinning het meeste?

“Ik gun iedereen die erin zit om Robinson te zijn. Ze zitten erin omdat ze het spel goed gespeeld hebben, mentaal, sociaal, fysiek en tactisch. Ik had mijn plekje in de Expeditie niet afgestaan als ik het één van hun niet gunde.”

Met wie kon jij het beste vinden tijdens de expeditie en met wie het minste?

“Ik het beste opschieten met Thomas. Op de eerste dag was er al gelijk een klik tussen ons. We hadden hetzelfde merk T-shirt, schoenen, sokken en broeken. Voor degene met wie ik het minste kon vinden ga ik Herman moeten zeggen. Ik denk dat wij twee verschillende karakters hebben en dat kan soms botsen, maar ik heb hem achteraf wel leren bewonderen.”

Hebben we tijdens de uitzendingen de echte Kevin gezien?

“Ja, dat sowieso. Vrienden van vroeger, die ik al even niet meer had gezien, herkende mij er meteen in. ‘Nog altijd dezelfde van vroeger’, hoorde ik dan.”

Hoe zijn de reacties uit jouw omgeving op je deelname?

“Ik krijg alleen maar positieve reacties omdat dat ik mezelf ben gebleven en omdat dat zij mij compleet herkennen in de laatste aflevering. ‘Typisch iets dat jij zou doen’, zeiden ze.”

Als je uitgenodigd zou worden om nog een keer mee te doen, zou je dat dan doen?

“Ik zou meteen nog een keer meedoen! Maar dan leer ik uit mijn fouten van de vorige keer. Ik vertrek dan met extra reserves tegen de ontbering.”

Hoe zou je jouw deelname en de hele ervaring beschrijven? Wat zal je altijd bijblijven?

“Once in a lifetime! Ik ben gegroeid als mens, heb vrienden voor het leven gemaakt en meedoen aan Expeditie Robinson kan ik nu ook eindelijk van mijn bucketlist schrappen.”