Talpa-oprichter John de Mol en ITV uit elkaar

Talpa-oprichter John de Mol en ITV uit elkaar

Geschreven door Daniël Schalk

Mediamagnaat John de Mol en productiehuis ITV Studios gaan uit elkaar. Dat heeft een woordvoerder van Talpa Media, het bedrijf van De Mol dat in 2015 werd overgenomen door ITV, bevestigt aan het AD. Na de overname van Talpa zou De Mol aan het bedrijf verbonden blijven.

De Mol zou de komende drie jaar nog verbonden zijn aan Talpa Media, maar hij heeft besloten om zich volledig te gaan focussen op zijn eigen bedrijf Talpa Network. Onder Talpa Network vallen de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 en verschillende radiozenders, waaronder Radio 538.

Talpa Media is de creatieve onderneming van John de Mol, waar onder andere The Voice werd bedacht. In 2015 kocht de Britse televisiezender ITV het mediabedrijf, maar John de Mol bleef creatief betrokken. “We hebben genoten van de samenwerking met John de Mol”, laat ITV nu aan het AD weten.

Het Britse bedrijf heeft wel een ‘first look agreement’ met De Mol gesloten, wat inhoudt dat de mediamagnaat zijn nieuwe formats altijd als eerste bij ITV zal aanbieden. “We wensen John alle goeds en hopen in de toekomst opnieuw samen te werken bij het bedenken van formats”, vervolgt het bedrijf.

Foto: Daniël Schalk / Showbizznetwork