Eva Jinek stapt over naar RTL

Eva Jinek stapt over naar RTL

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Talkshowhost Eva Jinek maakt de overstap van KRO-NCRV naar RTL. Jinek heeft vandaag een vierjarig contract getekend bij de commerciële zendergroep, waar zij vanaf januari op RTL4 haar talkshow voortzet. Eva Jinek gaat de late avond van RTL4 afwisselen met Beau van Erven Dorens.

RTL geeft Eva de ruimte om ook haar online platform uit te bouwen. “Peter en Sven bieden mij een fantastische kans om mijn liefde voor de late night talkshow verder uit te bouwen. Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform echt serieus te ontwikkelen”, zegt Jinek in een persbericht.

Ook RTL-baas Peter van der Vorst is erg blij met het binnenhalen van de talkshowkoningin. “Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak”, zegt hij. Eva zal naast haar talkshow ook andere programma’s gaan maken, waaronder rond de Amerikaanse verkiezingen.

De naam van Eva werd veelvuldig genoemd voor de presentatie van het Songfestival, dat volgend jaar in Nederland plaatsvindt. Eva stond ervoor open, maar door haar overstap is het nu uitgesloten. “Het is de allergrootste tv-klus op aarde. Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt”, zei Jinek eerder.

Vanaf januari is Eva Jinek voor het eerst bij RTL te zien. Je kunt Jinek terugkijken via Gids.tv.

Foto: RTL