Geen woord over Eva Jinek in nieuwe WNL op Zondag

Geen woord over Eva Jinek in nieuwe WNL op Zondag

Geschreven door Pieter Jongsma

Het nieuwe WNL op Zondag heeft vanochtend met geen woord gerept over Eva Jinek, die de show bijna twee jaar lang heeft gepresenteerd. Dat was te zien in de uitzending op Nederland 1. Zonder dankwoord is de ochtendshow verder gegaan met het duo Charles Groenhuijsen en Janneke Willemse. En op Twitter bleek al snel dat Jinek wordt gemist. “De wonderlijke wereld van de door ons betaalde baasjes bij de publieke omroep. Vanmorgen zonder Eva“, zei Jan de Hoop.

Volgens de website Welingelichte Kringen doet WNL of Eva Jinek ‘nooit heeft bestaan’. En ene Kees twittert: “Zelfs de naam van Jinek niet noemen… Wegretoucheren van de werkelijkheid.Leg even uit en neem kijker serieus!

Voor Ans bleek al snel dat de talkshow niet meer is wat het was. “Geen programma meer op voor op te staan. Ik mis de kracht en de sfeer van Eva Jinek. Een verlies voor WNL.

Zonder de uitstraling van Eva Jinek is WNL niks, ik mis de scherpte“, zegt Corina. En Marianne: “Geen Eva Jinek op zondag! Als zakenvrouw mis ik het nu al. Het surrogaat op WNL is het kijken niet waard.

Verder is er veel kritiek op het decor. De presentatoren zitten nu ook op een bankje en dat zag er volgens twitteraars erg verkrampt uit.