Songfestival-baas Jon Ola Sand stopt na Rotterdam

Songfestival-baas Jon Ola Sand stopt na Rotterdam

Geschreven door Daniël Schalk

Jon Ola Sand stopt als Executive Supervisor van het Eurovisie Songfestival. Na de 2020-editie in Rotterdam legt Jon Ola zijn functie bij de EBU neer. “Het afgelopen decennium bij de EBU was fantastisch en opwindend, maar het zal ook goed zijn om thuis te komen”, zegt hij vandaag.

Sinds 2011 vervulde Jon Ola de rol van Executive Supervisor van het Eurovisie Songfestival, daarvoor was hij hoofd van de delegatie voor Noorwegen. “Ik heb het voorrecht gehad om de afgelopen 9 jaar de kapitein van het schip in Genève te zijn geweest”, reageert hij vandaag op zijn vertrek.

Jon Ola verlaat ook de Head of Live Events, dat toezicht houdt op de Junior Eurovisie Songfestival, Eurovision Young Musicians en Eurovision Choir. “Rotterdam wordt mijn 10de wedstrijd als Executive Supervisor en het lijkt mij een goed moment om het stokje door te geven en een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Na het Songfestival in Rotterdam krijgt Jon Ola een hoge functie bij de Noorse publieke omroep NRK, waar hij toezicht gaat houden op hun nieuwe strategie om een ​​krachtige, innovatieve en toekomstgerichte organisatie te creëren. De EBU gaat de komende tijd op zoek naar de opvolger van Jon Ola.

Foto: Wikimedia Commons