The Masked Singer: Lief klein konijntje

The Masked Singer: Lief klein konijntje

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het was vrijdagavond weer feest bij RTL 4. Vijf Bekende Nederlanders (BN’ers) kropen weer in een bijzonder pak. Vervolgens lieten zij een nummer horen aan de vier panelleden en aan het publiek in de zaal. Het is de bedoeling om te raden wie er in het pak verstopt zit. Is het allemaal nu makkelijker? Of is het nog lastiger dan twee weken geleden?

Om maar meteen te beginnen met de bidsprinkhaan. Twee weken geleden werd de naam Nienke Plas veel genoemd. Afgelopen woensdag won zij nog de talent award op het Televizierring Gala. Het zou goed mogelijk zijn dat Nienke inderdaad achter het masker schuilgaat. Er viel mij trouwens nog iets bijzonders op.

Tijdens het optreden kreeg de bidsprinkhaan hulp van achtergrond dansers. Dus per week groeit het optreden. Voor je het weet staat er een heel koor achter mee te zingen. Dan mag je hopen dat niet ieder lid een masker draagt. Anders is het helemaal niet meer te doen natuurlijk. Je moest wel je aandacht op het pak houden, wat niet altijd even eenvoudig was. Soms werd ik even afgeleid door de achtergrond. Ik denk dat meer mensen daar 'last' van hadden.

Snel door naar het tweede optreden. De leeuw stond zijn mannetje op het podium. Laat ik eerst maar even zeggen dat het pak echt prachtig is. Wie dat gemaakt heeft verdient een Televizierring. Dat geheel terzijde, terug naar het optreden. Op Twitter komt de naam van Guido Spek vaak voorbij. Wanneer ik het rustig terug luister hoor ik het ook wel. Zou het echt gaan om de voormalig soapacteur?

Guido is natuurlijk bekend van zijn rol als Sjoerd in GTST. De kans dat hij in het pak van de leeuw zit, is heel groot. Muzikaal is Guido wel en het klonk best goed. Dus ik denk dat de mensen op Twitter wel eens gelijk kunnen hebben. Maar voor de leeuw ontmaskerd wordt, zijn we weken verder. Iedereen (lees Loretta) houdt van de leeuw. Maar Loretta houdt van ieder dier. Dus als het daar om zou gaan, dan zou er niemand afvallen.

Na de leeuw kwam het zeewezen weer voorbij. Twee weken geleden dacht ik aan Tania Kross. Maar nu ik dit hoorde raakte ik in de war. De hints speelden ook niet bepaald vrolijk mee. Had het zeewezen te maken met het songfestival? Dan valt Tania meteen af, wat zij deed (volgens mij) nog nooit mee aan het songfestival.

Dan kom ik snel op de naam van Ruth Jacott. Zij deed mee aan het songfestival met het nummer Vrede. Als je rustig luistert, zou het zomaar eens kunnen. Want Ruth zingt toch vooral in het Nederlands en niet in het Engels. Het klinkt wel heel prachtig allemaal. Hoe fijn zou het zijn wanneer Ruth er écht blijkt te zitten. Gewoon prachtig.

Het konijn kwam bijna huppelt het podium op. Ja. Bij sommige pakken heb ik meteen een idee. Twee weken geleden wist ik het al zeker. Rapper Gers Pardoel moest in het pak zitten. Dat kon gewoon niet anders. Sommige BN’ers hebben zo’n uniek stemgeluid, die je dan overal uit kunt herkennen. Toch slaat soms de twijfel wel weer toe hoor. Maar eerlijk is eerlijk, het konijn is Gers. Dat moet gewoon! Daar kan ik heel kort en krachtig over zijn.

De robot verzorgde optreden nummer vijf van de avond. Dan komt de naam van Tania weer even terug. Twee weken geleden dacht ik er ook al stiekem aan. Nu ik dit hoorde dacht ik weer meteen aan Tania. De mensen op Twitter gaven dat ook al aan. Zij deed een keer mee aan Beste zangers (AVROTROS), dus haar stem is mij wel een beetje bijgebleven. Zou het Tania dan echt zijn? Ik vind het nog best spannend.

Om de sfeer er even in de houden, gaven de vijf BN’ers een gezamenlijk optreden. Daaruit hoorde ik weer Gers naar voren komen. Het publiek mocht stemmen op het beste optreden van de avond. Het konijn kreeg de minste stemmen en moest zijn masker af doen. Wie zat er in het konijn? Nou niemand minder dan…. Gers Pardoel!!!! Daarmee is hij de derde ‘afvaller’ van The Masked Singer.

Ik kan echt genieten van het muziekprogramma. De studio ziet er hip uit, de pakken zien er meer dan prachtig uit. Het is een gezellig programma waar ik zeker even voor kan gaan zitten. Stiekem is Loretta het allerleukste aan The Masked Singer. Haar bijdrage is meer dan gelukt. Ik hoop dat RTL dat zelf ook in ziet en haar op meer programma’s gaat zetten. Gewoon doen RTL. Gewoon doen.

The Masked Singer is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL