The Masked Singer: Snuffelende Hond

The Masked Singer: Snuffelende Hond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer vrijdagavond en weer tijd voor The Masked Singer. Ik zit weer klaar om te raden naar wie ik zit te kijken. Dat het soms lastig is, blijkt wel weer. Je wilt toch dolgraag weten wie er onder het masker zit. Het idee dat je daar vervolgens weken op moet wachten is bijna ondragelijk. Nu overdrijf ik wel een beetje, maar ja, dat mag best wel op vrijdagavond.

Het eerste optreden was voor Het Monster. In eerste instantie zou je denken dat er een vrouw in zit. Maar niets is minder waar mensen. Het is gewoon een man. Een man die veel over de panelleden denkt te weten. Dat is een stille hint, waardoor ik een idee heb wie het kan zijn. Na het optreden dacht ik ineens aan Rick Brandsteder.

Het kan Rick zeker zijn. Hij is de weekendhulp van RTL Boulevard. Hij denkt dat hij dingen over mensen weet. Of dat echt zo is, laat ik even in het midden. Het draait immers om het optreden en op het masker. Loretta is inmiddels tot over haar oren verliefd het monster. Zou zij er nog steeds zo over denken wanneer Rick zichzelf bekend maakt?

Het tweede optreden van de avond was voor de Eenhoorn. Het duurde even voordat ik dacht te weten wie het is. Ik moest echt even op haar naam komen. Ik zag een scene tussen haar en Carlo in de TV Kantine. Ineens kwam de naam ‘Ellen ten Damme’ in mij op. Om mij heen hoor ik hele andere namen. De naam van Nance komt meerdere keren voorbij. Dat is ook wel goed mogelijk. Toch denk ik steeds aan Ellen.

De Hond snuffelde aan het achterwerk van Ruben. Dat leverde vrij bijzondere televisie op. Deze ‘hond’ zit wel helemaal in haar rol. Zij zong een nummer van Adele. Meteen bij de eerste woorden dacht ik het zeker te weten. Joke Bruijs, de vrouw van onder andere Toen Was Geluk Heel Gewoon. Haar stem is vrij uniek te noemen. Dat heb ik wel gehoord vanavond.

Daarnaast speelt ze de rol van hond ook heel goed. Zij speelde de rol van Maria in GTST. Helaas is haar personage in de serie overleven. Dus het wordt wel hoog tijd dat ze in een andere serie te zien is. Want in een kostuum is niet echt voor haar. Het is leuk voor een paar weken, maar nu is het mooi geweest. Joke, doe die pruik af!

De Neushoorn is een favoriete act van Loretta. Zou ze misschien ook stiekem verliefd zijn op hem? Het is in ieder geval een man. Ze gaf het nog toe ook…  Loretta is verliefd op iedere man, met een mooie stem. Maar zou de zanger er zelf ook zo over denken? Maar wie zit er nu achter het masker? Ik denk echt de stem van Tim Douwsma te herkennen. Eigenlijk dacht ik dat al vanaf de eerste aflevering.

Maar wat wel jammer is, is dat de panelleden mij in verwarring brengen. Zij komen ineens met hele andere namen. De naam van Ferry Doedens ineens voorbij. Alhoewel, verwarring. Ik blijf erbij, het is Tim Douwsma. Mocht dat niet zo zijn, dan maak ik toch even een afspraak bij een Beter Horen. Of die andere bekende, waar Loretta ooit reclame voor gemaakt heeft.

Het laatste optreden van de avond was voor de Papegaai. In de eerste aflevering dacht ik de stem meteen te herkennen. Toch ga je op een gegeven moment aan jezelf twijfelen. Dat moet je dus nooit doen hé? De eerste ingeving is vaak de juiste! Dus ga ik voor honderd procent voor Eddy Zoëy. Dat kan bijna niet anders. Kijk nu doe ik het weer, ik ga toch weer twijfelen. Het is Eddy. Punt!

Nu is het weer behoorlijk spannend. Slechts vier ‘acts’ mogen een ronde verder. Het publiek bepaald uiteindelijk wie er naar huis moet. Als ik moet kiezen dan zou ik de Neushoorn naar huis sturen. Niet omdat hij zo slecht was, maar puur en alleen omdat ik wil weten wie het is! Als de Neushoorn Tim niet is, dan maak ik snel een afspraak bij Beter Horen…

Ik blijf er bij dat The Masked Singer een fantastisch mooi programma is. Het komt vooral door de lach van Loretta. Want zij maakt het enorm leuk om naar te kijken. Haar lach is zo uniek en bijzonder, dat ik er zelf heel erg vrolijk van wordt. Ook al ben je nog zo boos of verdrietig, kijk en luister naar de lach van Loretta en je bent zo weer vrolijk. Ik weet zeker dat iedereen dat zal ervaren. Nou, iedereen misschien niet, ik moet de lat ook niet te hoog leggen natuurlijk.

Het publiek stemde De Hond naar huis en moest én het programma verlaten én het masker afdoen. Nou het was niemand minder dan Joke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toch wel!!!!!!!!!!!!!!! Tot volgende week!

The Masked Singer is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Laura Oldenbroek