Mindf*ck weer succesvol van start

Mindf*ck weer succesvol van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond ging het nieuwe seizoen van Mindf*ck van start. Dit keer was Victor Mids te zien op de Caribbean. De eerste aflevering leverde NPO 1 ruim 1,3 miljoen kijkers op. Hierdoor staat Victor op de derde plek in het kijkcijferoverzicht. Daarna bleven de kijkcijfers hoog voor NPO 1.

De eerste aflevering van Even tot hier wist 1,0 miljoen kijkers te bereiken. Jeroen Woe en Niels van der Laan namen weer op geheel eigen wijze de week door. Meteen na Even tot hier was Sterkte Verhalen weer te zien. Daar keken in totaal 714.000 mensen naar. Beide programma’s staan op de plekken zes en tien in het kijkcijferoverzicht.

SBS6 deed het met Ik hou van Holland weer erg goed. Linda de Mol wist in totaal weer 1,1 miljoen kijkers te scoren. Dat zijn kijkcijfers waar RTL 4 alleen van lijkt te kunnen dromen. Het dansprogramma Dancing with the stars weet de weg omhoog maar lastig te vinden. De halve finale kon rekenen op 676.000 kijkers.

Na Ik hou van Holland trok Echt waar nog 744.000 kijkers. Dat zijn er ook meer dan RTL 4. Een herhaling van Ranking the stars wist 434.000 kijkers te bereiken. Later op de avond wist het programma Taboe slechts 273.000 kijkers te bereiken. Beide programma’s staan niet in het kijkcijferoverzicht.

In de vooravond was het Kassa dat veel kijkers scoorde. Het consumentenprogramma van BNNVARA besteedde onder andere aandacht aan PostNL. Het bekende postbedrijf maakte een aantal fouten met het bezorgen van kaarten en pakketten. Geheel in stijl stuurde de redactie van Kassa een brief aan PostNL. Deze werd overigens netjes beantwoord. In totaal zaten er rond 19.00 uur zeker 1,0 miljoen mensen klaar.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. Je kunt Mindf*ck terugkijken via Gids.tv

Foto: AVROTROS