Mindf*ck scoort ook met de laatste aflevering

Mindf*ck scoort ook met de laatste aflevering

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het programma van Victor Mids, Mindf*ck, doet goede zaken op NPO 1. Sinds de verhuizing van NPO 3 naar NPO 1 schoten de kijkcijfers omhoog. De zesde en laatste aflevering zorgde ook voor een miljoenenpubliek. In deze aflevering was dj Armin van Buuren te gast. Hij werd tot twee keer toe in de maling genomen. Zelf had de dj geen enkel idee wat hem overkwam.

In totaal zaten er na het NOS Journaal van 20.00 uur zeker 1.977.000 miljoen mensen klaar voor Mindf*ck. Een week eerder keken er iets meer mensen, 2.034.000. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Victor op de eerste plek in het kijkcijferoverzicht. Hiermee ziet AVROTROS een marktaandeel binnen komen van 35,1 %. 

Direct na Mindf*ck was De kwis weer te zien. In deze aflevering speelde Paul de Leeuw dit spelprogramma met Sharon Dijksma, toekomstig kamerlid voor de PVDA. De mannen van De kwis gingen vaak in op de verkiezingsnederlaag van de partij van Sharon. Ook de ruzie tussen Mattie en Wietze, dj's van Qmusic, kwam meerdere malen voorbij.

In totaal keken er 1.683.000 mensen naar deze aflevering. Een week eerder, toen werd de honderdste aflevering uitgezonden, keken er minder mensen, namelijk 1.674.000. Toen was Brigitte Kaandorp te gast die De kwis toen mocht spelen. Met de huidige kijkcijfers staat De kwis op de derde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt hierdoor uit op 28,3 %.

Koefnoen leverde veel kijkers in. Rond de klok van 22.00 uur keken er 876.000 mensen naar Het beste van Koefnoen. Een week eerder keken er nog meer mensen, namelijk 1.094.000 mensen. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Koefnoen op plek zeven in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt hierdoor uit op 16,0 %.

De avond van NPO 1 werd in stijl afgesloten door de meiden van O'G3NE. Het registratie van hun concert werd rond 22.40 uur uitgezonden. In totaal schakelden er nog 509.000 mensen in voor dit concert. Aanstaande donderdagavond vertegenwoordigen de meiden van O'G3NE ons land in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Met de 509.000 kijkers staat dit concert op plek zestien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt uit op 12,0 %.

RTL 4 leverde net als Koefnoen ook kijkers in. Om 20.00 uur stonden Chantal Janzen en Tijl Beckand weer tegenover elkaar. De tweede aflevering van De jongens tegen de meisjes werd bekeken door 896.000 mensen. Een week eerder ging het spelprogramma nog van start met 1.135.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staan Chantal en Tijl op plek zes in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt hierdoor uit op 16,3 %.

Wie ben ik? het spelprogramma van Wendy van Dijk leverde ook wat kijkers in. De tweede aflevering van deze nieuwe reeks werd bekeken door 1.156.000 mensen. Een week eerder keken er nog 1.363.000 mensen. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Wendy op plek vier in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 19,9 %.

SBS6 zond geen herhalingen uit en ook geen films. Dit keer zond de commerciële zender De Mis(s) verkiezing uit. Vanaf 20.30 uur was deze wedstrijd live te volgen bij SBS6. Door de concurrentie om haar heen, keken er slechts 353.000 mensen. De presentatie was in handen van Lucille Werner en Kees Tol. Met de 353.000 kijkers staat De Mis(s) verkiezing op plek 23. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 6,2 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Mindf*ck terug via TVblik.