De feestdagen vallen vroeg in Meerdijk

De feestdagen vallen vroeg in Meerdijk

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is nog geen november, maar toch staan de feestdagen weer voor de deur. In het fictieve dorp, Meerdijk, is dat niet anders. Alleen vallen de feestdagen wel iets eerder dan in het normale leven. De soapserie van RTL 4, Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), is een week eerder begonnen dan normaal. Hierdoor loop het schema een week vooruit.

Dat houdt in dat pakjesavond al op donderdag 28 november te zien zal zijn. Of ‘hulp’ Sinterklaas Jef (Bartho Braat) weer te zien is, is nog niet bekend. De oude bekende van Meerdijk nam al meerdere malen de taak van Goedheiligman voor zijn rekening. Een telefoontje van Laura (Jette van der Meij) was meestal voldoende.

De kerstdagen vallen ook vroeg voor de inwoners van Meerdijk. Rond dinsdag 17 december is het al volop Kerst. Wanneer Nederland zich opmaakt voor de Kerstdagen, is het in Meerdijk tijd voor de jaarwisseling.

Of de makers van de soapserie het nog aan gaan passen, is nog niet bekend. Een extra week ‘toevoegen’ lijkt een lastige opgave. Meestal lopen de opnames van GTST een paar maanden voor. Hoe zich dat zal gaan ontwikkelen, zal de komende tijd duidelijk worden.

De kijkcijfers voor GTST blijven overigens vrij laag. Het miljoen wordt op geen enkele avond meer gehaald. Als er meer dan 600.000 mensen kijken is dat ineens ‘veel’ te noemen. Op sommige avonden is zelfs Lingo van SBS6 sterker dan de soapserie van RTL 4.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Je kunt GTST terugkijken via Gids.tv

Foto: RTL