Married At First Sight - Match or Mistake: Gillend de berg af en Jesse wil een bitch
Bron: RTL / ITV

Married At First Sight - Match or Mistake: Gillend de berg af en Jesse wil een bitch

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Toychiro en Laury duiken de kerk in en dat is niet om te zingen. Voor Toy is het geloof heel belangrijk en daar is niets mis mee. Laury stelt zich er ook echt voor open. Toy legt uit wie die man aan het kruis is en wie die vrouw is en hoe ze heet, maar als Toy wel héél erg de geschiedenis van de Bijbel induikt, checkt Laury uit. 

Hij beleeft het geloof ook iets anders en  feestdagen zoals kerstmis zijn geen feestdagen volgens hem. Dus die kerstboom kan Laury op haar buik schrijven. Ze probeert het nog even met een pruil-lipje, door aan te geven dat ze het zo’n gezellige periode vindt en dat haar kerstboom tot Valentijnsdag heeft gestaan, maar Toy is duidelijk. In mijn huis géén kerstboom. Je was zeker gewoon te lui om hem op te ruimen. Nou Laury, ik wens je alvast fijne kerstdagen. 

Deveny moet haar hart luchten bij Kir Kir

Prinses Deveny heeft het moeilijk met die lastige saaie Feyyaz en gaat een gesprek op hoog niveau aan met haar hartsvriendin Ines of was het nou Inas, beter bekend inmiddels als Kir Kir. Een groot gedeelte wordt helaas niet ondertiteld maar ik hoor de termen W*T TH* F*CK heel duidelijk want Feyyaz heeft zijn ring niet om. De boef! Al jankend lucht ze haar hart bij Kir Kir die wel dégelijk wist dat ze geen mobieltjes hebben daar. Ze heeft ondanks dát zoooooooooooooo veel ge-appt, maar dan kan de prinses het lezen als ze thuis is. Wat is daar de logica van? 

Waarom houdt ze trouwens die 10 groene verkeerslichten constant voor haar mond? Is ze bang dat de botox er uit spuit als ze lacht? 

Deveny geeft aan geen “spark” te hebben met Feyyaz en ik ben spontaan zóóó blij voor die jongen dat hij niet haar “cup of tea” is. Hij komt natuurlijk ook uit Brabant enzo.

Alwin en Anita in hogere sferen

Anita is een adrenaline junk en ze gaat samen met Alwin zipplinen. In een gondeltje gaan ze naar de top van de berg. Daar krijgen ze beiden een badmuts op en een helm. (Alsof die je nog kan redden als je ter aarde stort)

Nee Alwin heeft geen hoogtevrees maar holiekrakkemolie zeg, dit is wel héél hoog. Hij heeft er enorm veel zin in maar vindt de rit in de gondel omhoog wel héél lang duren. Ze komen aan op een plateau en Alwin denkt, laat ik de Titanic scene even doen, dan heb ik dat al gehad, just in case.....

Ze stappen in een tuigje, en bij 3-2-1 gaan ze ieders in een eigen tuig de diepte in. Alwin maakt zóveel kabaal dat ik hoop dat zijn boek droog is gebleven. Anita geniet en Alwin is beneden aangekomen zo van ‘t padje af dat hij zijn badmuts vergeet af te doen. Ik voel een nieuwe trend aankomen.

Yvette geeft haar grenzen aan (In welk programma heb ik dát eerder gehoord?)

Mark en Yvette hebben het heel gezellig. Yvette voelt zich veilig, maar vóelt ze verder ook wat? Nou nee dus. Ze kan gelukkig wel haar grenzen aangeven. Ze zal toch niet stiekem contact hebben gehad met Astrid uit B&B vol liefde en haar om advies hebben gevraagd?

Mark is een gelukkig man want Yvette is een prachtige vrouw (daar heeft ze ook de nodige naaldjes voor gebruikt en het is maar wat je mooi vindt) maar een klik...nou nee. Of zegt hij het omdat zij het zegt? Ook zo’n afknapper anders.

Mark wil namelijk wél graag knuffelen en zoenen en dát wil Yvette écht niet! Niet doen Mark, dat zijn haar grenzen en ze maken afspraken om het aan te geven wanneer het mag en zij het wil. Ze kan denk ik dan haar vinger opsteken of zo als ze het wél wil? Ik denk weer in plaatjes.

Jesse zoekt de bitch in Roxy

Ze doen het leuk samen die 2, oefenen wat Brabantse kreten en hij vindt het accent wel grappig, maar ook niet meer dan dat. Hij toont wel interesse in haar en vraagt: “Wat was je ook alweer geworden, een Marieke?” Neeeee Jesse, ze was vroeger dansmarieke.

Dat zijn van die meisjes met een koker op hun hoofd waar een halve postduif op vastgespeld zit, met een ultrakort (liefst rood) plooirokje aan en die gooien dan in de maat de benen omhoog. Links-rechts-kniehef links-kniehef rechts-links-rechts enz

Dit zegt Roxy niet letterlijk en oooooh dit kost me mijn ego, maar ik was ook zo’n “Marieke” vroeger op de carnavalswagen. En ik kom niet eens uit Brabant, maar in het oosten van het land kunnen ze er ook wat van. Mijn carrière was van korte duur want mijn panty’s hadden elke 5 minuten een ladder en toen was mijn moeder er wel klaar mee.

Ik geloof niet dat Jesse dit erg sexy vindt aan haar (mijn man weet het gelukkig niet) en hij zegt lacherig dat hij geen mening heeft over dansmariekes (Echt Jesse, ze kunnen later vrij normaal worden hoor, alhoewel er mensen zijn die daar anders over denken)

En dan komt het waarheid-doosje op tafel en de eerste vraag is wat de “Guilty pleasure” van Roxy is. Nou ik denk nú gaan we het horen. En jawel hoor. GTST en de Bold and the bjoetiefoel. Nou je hoeft Jesse hier niet voor te bellen dus die kijk je alleen Roxy. Jesse heeft ook een “guilty pleasure". Karaoke en dan “kleine jongen” van Andre Hazes. Beetje jammer dat hij niet kan zingen.

De vraag “wanneer heb je voor het laatst sex gehad?” komt uit de doos en Jesse heeft zich de laatste maand netjes gedragen. Wat is er gebeurd met de maagd Jesse? Hoezo maagd?  Voor Roxy was dit oud OP nieuw. Die snapt Jesse niet. Oud Op nieuw? Was dat? Dus je hebt het van 31 december tot en met 1 januari gedaan? Nee Jesse, oud OP nieuw.

Jesse vindt dat het dan wel weer een keertje tijd wordt. Maar daar heeft Roxy niet zoveel zin in.

Het bijzondere aan de vragen uit de doos is, dat Jesse ze aan Roxy stelt, maar hij zelf het antwoord geeft. Roxy krijgt niet eens de kans om te antwoorden wat hij aan haar moet veranderen. Jesse weet wél wat hij anders wil zien aan haar. Hij wil de bitch zien. Pak hem vast, slinger hem rond, wees dominant. Misschien had Jesse gekoppeld moeten worden aan Deveny?

Feyyaz zonder trouwring

Matchmaker Lotte gaat bij Feyyaz op bezoek om te vragen hoe het gaat. Ja gaat wel lekker en ik zie inderdaad dat hij geen trouwring (meer) om heeft. Hij heeft wel een goed klik maar voelt geen romantiek of liefde. En hij heeft z’n best gedaan. HIJ WEL! Feyyaz wordt eens wakker gast.

Lotte ziet wel potentie, nou ik niet, maar gelukkig ben ik geen matchmaker.

De enveloppe

Alle koppels vinden een enveloppe op hun bed, en Yvette begint voordat ze hem hardop voor heeft gelezen al te roepen NEEEEEEE. Nou Yvette, dát woord ga je nog véél vaker roepen!

Alle koppels gaan kennismaken met elkaar tijdens de Beach BBQ. De mannen hebben elkaar natuurlijk in het begin al ontmoet en ook de dames “kennen” elkaar. En nu gaan ze elkaar éindelijk allemaal ontmoeten. Ik heb lang op dit moment gewacht en ben heel benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Zeker met de koppels die in zwaar weer zitten.

Kendall heeft er duidelijk zin in en zegt “ One team....tik hem aan” waarbij ze een vuistje maakt richting Rizwan. Serieus Kendall????? Wat is dat voor kleutergedrag voor een 32 jarige. Het muziekje erbij bevestigd mijn bevindingen en de blik van Rizwan ook.

Let’s get dressed

We zien hoe iedereen zich opdoft en de smaken liggen érg ver uit elkaar. Toy gaat in zijn pyjama, Laury in een prachtige jurk. Evelien heeft volgens mij alleen een zwart jurkje meegenomen in haar koffer en Brian is wel heel benieuwd naar met name de andere dames. Ja dat snap ik wel als je getrouwd bent met een ijskonijn.

Kendall heeft een gestreept speelpakje aan en wrijft er nog even in dat Rizwan niet kan strijken. Mark en Yvette staan in een handdoek gewikkeld in de badkamer en Mark spreekt zijn angst uit dat Yvette misschien wel iemand ontmoet die ze wél aantrekkelijk vindt, en dat bevestigd ze zonder ook maar een seconde te twijfelen.

Maar ze valt niet op jonger en aangezien zij de oudste is, is die kans toch wel uitgesloten. Mark complimenteert haar nog even dat ze er anders wél 10 jaar jonger uit ziet. Hoe zou dát nou komen. Toch blijf ik Yvetje lief vinden.

Hereniging van de seksen bij de “Coco Beach” 

Het leuke hier is dat de experts alle 4 meekijken naar het gedrag, de houding, de lichaamstaal en de uitspraken (vooral dat) van de koppels. Dit is niet zozeer actie, maar wel góed opletten voor de kijker, scherp zijn en vooral goed luisteren wát er precies gezegd wordt. En het gaat soms snel, zo’n aanraking of snelle opmerking.

Laat de vergelijking  onderling maar beginnen, want dát de koppels elkaar gaan vergelijken en dát er afgunst ontstaat (en nog veel meer) dat is absoluut zeker.

Rizwan en Kendall, het eerste stel en ik krijg steeds meer jeuk van Kendall haar geneuzel en de manier waarop ze praat. Ik zal niet alle koppels met jullie doornemen, maar de verschillen zijn duidelijk, héél duidelijk te zien. Waarom vindt toch iedereen dat er nu al wel een “vonk” had moeten zijn?

Hakken worden meteen uitgeschopt in dat mulle zand en veel mannen zijn slim geweest en hebben gewoon slippers aan gedaan. Toy en Laury komen strálend aanlopen, hand in hand en iedereen ziet meteen dat ze een klik hebben.

Yvette wil weten wát er speelt maar Laury is slim en zegt er weinig over. Jammer Yvetje, leuk geprobeerd.

Zeuren, klagen en vergelijken

En jaaaaaaaa hoooorrrrrrrr daar is Kendall weer met haar 28/32 verhaal. Hóe vaak ga je ons daar nog mee vermoeien? Die vrouw is killing! Gelukkig hebben de matchmakers ook grote moeite met haar gedrag.

En dán komen Brian en Evelien aangelopen en die laatste is rédelijk in shock. Zij herkent Mark meteen. Ze kennen elkaar van een dating app en dat contact is niet alleen bij “swipen” gebleven en heeft ook géén 1 of 2 weken geduurd. Ze geeft Mark een hand maar die doet net of hij van een andere planeet komt. Evelien kán het niet geloven! Ze hebben elkaar 3 maanden geleden nog gesproken en úren met elkaar gebeld! Waarom doet Mark alsof hij haar niet kent? Ik voel een enorm drama aankomen.

Brian maakt meteen oogcontact met mensen, lees met de dames, en dat doet hij van boven naar beneden en weer terug, zonder met zijn ogen te knipperen. Brian maakt volgens de experts goed oogcontact, maar hallo Brian, de dames hebben hun ogen in hun hoofd en niet in hun blouse.
Hij vindt Kendall écht hélemaal geweldig! Ze zeuren en klagen er lekker op los bij elkaar en toen was ik een soort van shock!

Deveney en Feyyaz kwamen aangelopen.....lieve help, kind....ga alsjeblieft nóóit meer de deur uit zónder BH. Alles schudt op en neer en heen en weer. Het valt er aan de zijkant nog nét niet uit. Dit kan écht niet! Voordeel is wel als je zo rondloopt, dat alles mooi strak getrokken wordt en er geen rimpeltje meer te zien is in je gezicht. Goedkoper dan botox.

Testosteron en progesteron vieren hoogtij

Kendall en Alwin  hebben wel een héle bijzondere klik met elkaar. Wat begrijpen die twee elkaar goed zeg. Het interesse in elkaar is gewekt. Hallo jongens, jullie zitten bij de verkeerde partner! Alwin houdt zijn focus nog wel op Anita. Gelukkig maar.

De vraag komt al snel voor prinses Deveny “Hoe gaat het met júllie?” Met óns??? Euuhh we zijn gewoon vrienduuuuuh en kunnen het goed met elkaar vinduuuuuuh en kunnen lachuuuuuhhh maar er is geen “spark”.

Evelien is nog steeds in shock en moet huilen. Waarom herkent Mark haar niet? Heeft ze dan zó weinig indruk op hem gemaakt? Dit heeft een vervolg...écht wel! Ik heb meteen maar even de volgende aflevering gekeken en jullie mogen nog even geduld hebben.

Dat hier wat gaat gebeuren moge duidelijk zijn want Evelien vertelt alle ins en outs over haar relatie met Mark, jawel.... aan Yvette  en Alwin zit wat in de mist met Anita. Heeft hij dan toch een scherper beeld bij Kendall? Wél voorzichtig zijn Alwin want je bent 2 jaar jonger!!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!