Sterrin Smalbrugge maakt kinderserie voor Videoland

Sterrin Smalbrugge maakt kinderserie voor Videoland

Geschreven door Pieter Jongsma

Sterrin Smalbrugge, ecoloog en herpetoloog gaat voor Videoland een kinderserie maken. In de serie Reptielengek! leert Sterrin vanaf 11 november de kinderen in vijf afleveringen alles over wat ze moeten weten over reptielen.

Welke soorten reptielen zijn er, wat eten ze en waar komen de dieren voor? In het programma worden kinderen uitgedaagd om zelf de natuur in te trekken, waar zoveel te ontdekken valt. Per aflevering neemt de reptielenfanaat een aantal kinderen mee op ontdekkingsreis door de Nederlandse natuur, want ook in ons eigen kikkerlandje leven reptielen, zelfs giftige exemplaren! 

Sterrin: ‘Ik vind het te gek om mensen te laten zien hoe bijzonder reptielen zijn en welke belangrijke rol ze hebben in de natuur. Hierdoor hoop ik dat reptielen net zo gewaardeerd worden als andere diersoorten zoals de panda, tijger en andere zoogdieren. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor kinderen met een passie voor reptielen, conservatie en wetenschap, om zo de nieuwe generatie van natuurbeschermers te inspireren’.

Foto: RTL