Anita Sara Nederlof nieuwe presentator RTL Nieuws

Anita Sara Nederlof nieuwe presentator RTL Nieuws

Geschreven door Pieter Jongsma

Anita Sara Nederlof is de nieuwe presentator van het RTL Nieuws. Ze volgt vanaf 2 januari 2020 Merel Westrik op die onlangs de overstap maakte naar Net5. Anita vormt samen met Antoin Peeters een duo in het Half Acht Nieuws. Ook zal ze de solo uitzendingen om 18:00 uur en 23:30 uur presenteren. 

Voor Anita Sara is presenteren bij RTL Nieuws een droombaan: “Tijdens mijn reis in Peru belde hoofdredacteur Harm Taselaar me op. “Je hebt de baan” zei hij. En daar stond ik dan; aan de voet van de Machu Picchu, ver van huis, totaal in de war. Ik ben zó vereerd en blij!”

Anita Sara heeft voor het vak gekozen omdat ze de wereld wil begrijpen en anderen wil verrijken met die kennis. “Bij RTL Nieuws mag ik werken met een ijzersterke redactie waarmee ik verhalen kan maken die heel Nederland raken. Na vijf jaar regionaal nieuws ben ik klaar voor het grote werk.”

Anita Sara werkte vijf jaar bij RTV Utrecht, als verslaggever en presentator van het dagelijks nieuwsprogramma UVandaag. Ook maakte ze de documentaire Mannen van Doorn, over het Korps Mariniers op trainingskamp in Schotland. Ze werd genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs en won afgelopen jaar de NL Award, voor Journalistiek Talent.

Foto: William Rutten