Diederik Ebbinge krijgt eigen talkshow

Diederik Ebbinge krijgt eigen talkshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Diederik Ebbinge krijgt zijn eigen talkshow op NPO3. Ebbinge vooral bekend van zijn rol in De Luizenmoeder is vanaf eind december te zien op de late avond. Promenade is een programma op het snijvlak van Pauw en Beau, met een knipoog naar DWDD, Jinek en Café Hendriks & Genee, maar is zeker ook schatplichtig aan iconische talkshows als Barend & Van Dorp en Ursul.

“Wel ga ik het heel anders doen,” benadrukt Ebbinge, die met Promenade mikt op een plekje in het hart van talkshowspectrum “door in het gat te duiken dat de andere praatprogramma’s momenteel laten liggen.”

Wat hij precies anders gaat doen wil Ebbinge nog niet kwijt. “Er komt geen desk, geen bank, geen tafel. Wel zijn we bezig met een skyline.” Ook meldt Ebbinge dat hij het liefst met vaste gasten gaat werken. “Ik ben op zoek gegaan naar talkshowgasten die net dát hebben wat een goede talkshowgast nodig heeft: een vlotte babbel, kennis, humor, nieuwsgierigheid, maar vooral een stevige mening.” Hij is dan ook heel blij dat Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen zich aan Promenade hebben willen verbinden: “Wat mij betreft zijn zij dé nieuwe talenten in talkshowland.”

Foto: AVROTROS