Diederik Ebbinge op vingers getikt door Stichting KijkOnderzoek
Bron: NTR / Wim Kluvers

Diederik Ebbinge op vingers getikt door Stichting KijkOnderzoek

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentator Diederik Ebbinge is op de vingers getikt door Stichting KijkOnderzoek. Afgelopen week deed Ebbinge een oproep in De Wereld Draait Door aan alle mensen met een kijkcijfer kastje. Hij hoopt dat alle mensen met een kastje zondag inschakkelen op zijn programma Promenade,

De presentator schrijft op Twitter dat hij door KijkOnderzoek op de vingers is getikt. "Standje gekregen van @KijkOnderzoek na mijn oproep in @dwdd om mensen met een kastje naar #PROMENADE te laten kijken. Had ik niet mogen doen." 

Promenade, het programma van Diederik Ebbinge kreeg onlangs de lage kijkcijfers enorm veel lovende reacties. Maar een tweede seizoen lijkt door de lage cijfers onzeker. Het programma trok op het dieptepunt slechts 107.000 kijkers. Toch liet de NTR weten graag een tweede seizoen van het satirische programma te zien.

Toch hoopt Diederik dat de kijkers zondag massaal naar de laatste aflevering gaat kijken. "Mijn naam is Diederik Ebbinge en ik vrees ontzettend voor het voortbestaan van Promenade. Het hele Media Park is dolenthousiast, maar er kijken nog steeds te weinig mensen. Ik ben eens gaan rekenen en er leven zo’n 18 gezinnen van dit kleine mooie programma. En waar moeten zij heen als het stopt? Ik heb mijn kop boven het maaiveld uitgestoken en kennelijk gaat je kop er dan af. En ik weet even niet hoe ik verder zou moeten als het stopt nu.”

Promenade is zondag om 21.20 uur te zien op NPO3.