De ijzersterkste meteen goed van start

De ijzersterkste meteen goed van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond ging het nieuwe programma, De ijzersterkste, van start. In dit nieuwe programma gaan Bekende Nederlanders, zoals Jan Smit, Enzo Knol en Jeroen van der Boom, de strijd met elkaar aan. In totaal keken er 997.000 mensen naar de eerste aflevering. Dat is een mooie start voor het nieuwe programma van AVROTROS.

In vergelijking met RTL 4 en SBS6 deed De ijzersterkste het meer dan goed. Paul de Leeuw scoorde met zijn nummer één show 640.000 kijkers. Dat zijn er een stuk minder dan een week eerder. De finale van Superkids leverde SBS6 slechts 594.000 kijkers op.

Om half tien zag het iets anders uit. RTL 4 scoorde vooral veel kijkers dankzij Robert ten Brink. De presentator wist weer 887.000 mensen te bereiken met Bankgiro Miljonairs. De laatste aflevering van Even tot hier wist zeker 1,0 kijkers te bereiken. Bij SBS6 zakten de kijkcijfers voorzichtig terug naar 448.000 kijkers voor Komt een man bij de dokter.

Verder keken er ook veel mensen naar een special van Andere tijden. In deze speciale aflevering stond prins Bernhard centraal. Over hem zijn genoeg verhalen te vertellen. In totaal keken er rond 21.00 uur zeker 490.000 mensen naar NPO 2. Blauw Bloed, wat eerder te zien was op NPO 2, wist 432.000 mensen te bereiken.

Om 22.00 uur stond NPO 3 in het teken van De Top 2000. Onder andere Anniko van Santen en Tim Hofman waren te zien. In totaal keken er 369.000 mensen naar muzikale quiz. Het einde van het jaar komt langzaam in zicht. Dat is weer de start van de jaarlijkse Top 2000.

Verder wist het consumentenprogramma van BNNVARA, Kassa, veel kijkers te informeren. Er werd onder andere aandacht besteed aan fietsverlichting. De populaire verlichting in de wielen is niet toegestaan op de openbare weg. Bij een eventuele controle kan de politie het zelfs in beslag nemen. In totaal keken er 1,2 miljoen mensen naar Kassa.

Met deze kijkcijfers staat Kassa op plek drie in het kijkcijferoverzicht. Plek twee is voor Studio Sport Eredivisie. Daar keken in totaal namelijk 1,2 miljoen mensen naar. Het NOS Journaal van 20.00 uur staat op plek één met 1,8 miljoen kijkers.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Elvin Boer