GTST Zomer-blog: Janine Elschot strijdt tegen borstkanker
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Janine Elschot strijdt tegen borstkanker

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 30ste seizoen.

Janine is dolgelukkig wanneer ze even op haar kleinzoon Wolf mag passen. Na het eten spuugt de kleine de blouse van Janine onder. In de badkamer wil ze de vlek even wegpoetsen. Daarbij voelt ze toevallig iets in haar borst. Meteen slaat de schrik haar om het hart. Het zou toch geen borstkanker zijn?

Ze wil het voor iedereen geheimhouden. Na een onderzoek in het ziekenhuis wordt duidelijk dat het zich handelt om borstkanker. Voor Janine en haar familie breekt een periode van onzekerheid aan. Haar relatie met Ludo liep eerder al op de klippen. Toch wil Ludo er voor haar zijn. In het begin wil Janine hier niets van weten. Maar toch merkt ze dat ze niet zonder hem kan. 

Iedere steun welkom

De ziekte brengt de twee dichter bij elkaar. Ludo blijkt een enorme steun te zijn. Zonder hem had Janine het een stuk moeilijk gehad. Haar goede vrienden Linda en Anton steunen haar waar ze kunnen. In het ziekenhuis leert Janine bovendien Eva kennen. Eva lijdt net als Janine aan borstkanker. De twee krijgen in een korte tijd een hele hechte band. Het wordt zelfs zo hecht dat Janine besluit Eva mee naar huis te nemen. 

De ziekte grijpt bij Eva sneller toe dan bij Janine. Zij is helaas niet meer te helpen. Janine wil er voor haar zijn tot op het laatste moment. Maar wanneer Janine even het huis verlaat overlijdt Eva. Het is een enorme klap voor haar. De ziekte kwam nu ineens heel dichtbij. Voor Janine een reden om te gaan vechten. Ze wil haar familie en vrienden nog niet kwijt. 

De chemo slaat helaas niet aan. Dus staat Janine voor een lastige keuze. Ze besluit voor een borstamputatie te gaan. De operatie wordt met succes uitgevoerd. Janine wordt al snel ‘gezond’ verklaard. Nu heeft Janine weer een doel om naar uit te kijken. Haar relatie met Ludo is op dat moment sterker dan nooit tevoren. 

Het nieuwe begin

Als verrassing heeft Ludo een nieuw huis gekocht. Samen zijn ze toe aan een nieuw begin van hun leven. Maar nadat ze zijn verhuisd komt de volgende klap voor de familie Sanders. Nina kondigt aan te willen scheiden van Bing. Opnieuw een shock voor de familie. Ludo wil dat zijn dochter alles krijgt waar ze recht op heeft. Hij kan het dan ook niet laten om zijn aanstaande ex-schoonzoon aan te spreken. 

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is. Kleinzoon Valentijn bezorgt de familie ook de nodige kopzorgen. Het herstel van Janine komt daarmee onder druk te staan. Ludo heeft even geen oog meer voor zijn kleinzoon. Hij weet daar op een slimme manier misbruik van te maken. Hij kiest ervoor om met een concurrent van zijn opa in zee te gaan. 

Dat had hij misschien beter niet kunnen doen. Hij bracht zichzelf en Amelie in groot gevaar. Zal zijn opa hem nog op tijd kunnen beschermen? Zowel hij als Janine hadden geen idee waar Valentijn zich bevond. Hij werd door Leon geschaduwd, maar hij raakte hem kwijt. Is al deze stress wel goed voor Janine? Zij heeft nu volledige rust nodig om te herstellen van de zware periode. 

Hoe zal zich alles gaan ontwikkelen in de toekomst? Komt het allemaal goed binnen de familie Sanders? Weet Valentijn zichzelf te redden? Komen Nina en Bing wellicht toch weer bij elkaar? Blijft het goed gaan tussen Ludo en Janine? Wel staat het vast dat de twee nu dichterbij elkaar staan dan ooit. Het ijzersterkste koppel van Meerdijk is terug bij elkaar en dit keer voorgoed?

GTST keert op maandag 31 augustus weer terug bij RTL4. Tot die tijd blikt Sebastiaan elke vrijdag om 19:00 uur in de GTST Zomer-blog terug op het 30ste seizoen.