NPO Radio 2 met Reclamemuziek Top 40 aller tijden

NPO Radio 2 met Reclamemuziek Top 40 aller tijden

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO Radio 2 gaat vrijdag 20 december de Reclamemuziek Top 40 aller tijden uitzenden. In het programma van Wouter van der Goes en Frank van 't hof is er aandacht voor de beste muziek aller tijdens uit reclames. 

De Stichting Nederlandse Top 40, Adformatie en Spreekbuis.nl organiseren dit jaar voor het eerst gezamenlijk de Reclamemuziek Top 40 aller tijden. Deze landelijke verkiezing gericht op de beste reclamemuziek uit de afgelopen 50 jaar. In commercials worden veelvuldig muzieknummers gebruikt om aandacht trekken, een emotionele binding te creëren of merkassociaties op te bouwen. Met deze jaarlijkse hitlijst worden de beste nummers, die als muziek in de oren klinken, extra in de spotlights gezet.

Wouter van der Goes: “Bijna alle reclame’s zouden zonder de liedjes totaal niet uit de verf komen. Te gek om daar nu een mooi lijstje van te maken. En nog leuker, het zal een mooie muziekavond op NPO radio 2 van te worden. Verrassend en vol liefde voor muziek, precies waar onze zender voor staat."

Foto: KRO-NCRV