Talpa Network vanaf januari met eigen weervoorziening

Talpa Network vanaf januari met eigen weervoorziening

Geschreven door Pieter Jongsma

Talpa Network start vanaf 1 januari 2020 met hun eigen nieuwe weervoorziening. Vanaf januari zijn Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij, de gezichten van het nieuwe weer, daarbij ze het afgelopen jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan. 

Mede dankzij de overname van het platform Weer.nl van MeteoGroup, inclusief hun team van meteorologen en een meerjarige overeenkomst op het gebied van weerdatadiensten met MeteoGroup is continue kwalitatieve, actuele berichtgeving gegarandeerd. Weer.nl wordt ook de naam van het weer merk van Talpa. 

De televisie-uitzendingen van Weer.nl zijn vanaf 1 januari te zien op SBS6, direct na de vroege en de late uitzending van Hart van Nederland. Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij verzorgen deze vanuit de gloednieuwe weerstudio in Hilversum.

In deze studio wordt gebruik gemaakt van de allerlaatste 3D en augmented reality productietechnieken. Op Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio verzorgt Weer.nl vanaf 1 januari alle weerberichten. 

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network: “Onze ambitie is om vanaf 2020 met een sterke, omnichannel nieuwe weervoorziening van start te gaan. Onze meteorologen Amara, Dennis en Laura hebben er keihard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Zij hebben belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van ons nieuwe weerconcept. De deal met MeteoGroup over de acquisitie van Weer.nl en hun team van meteorologen maakte het vervolgens mogelijk om dat concept vanaf de start gelijk goed over de verschillende platformen in te vullen. Ik ben heel trots op het resultaat.”

Foto: William Rutten