Vervolg op Chateau Meiland nog onzeker

Vervolg op Chateau Meiland nog onzeker

Geschreven door Pieter Jongsma

Er is nog geen beslissing genomen over een derde seizoen van het succesvolle programma Chateau Meiland. Het programma dat dit jaar de Gouden Televizier-Ring won, is sinds maandag terug met een aantal kerstafleveringen. Volgens de producent ligt vooral daar de focus op. 

Martien Meiland liet maandagavond bij Jeroen Pauw weten nog niet te zijn gepolst vooreen vervolg op de succesvolle serie. Chateau Meiland trok het afgelopen jaar meer dan 1,2 miljoen kijkers naar SBS6. De eerste kerstaflevering van afgelopen maandag trok 1,1 miljoen kijkers.

"Voorlopig is de familie dus nog volop te zien bij ons en zodra er iets over plannen in 2020 te melden is, dan laten we dit vanuit SBS6 weten", laat een woordvoerder van Talpa aan het Algemeen Dagblad weten.

Als het aan de familie Meiland ligt komt er zeker een vervolg. "Het is niet zo dat John de Mol ons hierover belt", zegt Martien in Pauw. "Maar ik denk dat het wel komt. Het móet toch wel?". "Het is hartstikke leuk om succes te hebben. We genieten daarvan. Ik vind het enig om in Nederland fans te ontmoeten. We horen overal: ‘Wijnen, wijnen!'. En als het volgend jaar over is, is het ook prima, want dan gaat het leven gewoon door. Zo is het toch?"

De familie is nog tot en met kerstavond te zien bij SBS6, met op kerstavond een dubbele aflevering. In de afleveringen rond kerst krijgt een kijker een kijkje op het Chateau tijdens de kerstdagen.

Foto: Talpa TV