3FM haalt 1,4 miljoen euro op voor slachtoffers mensenhandel

3FM haalt 1,4 miljoen euro op voor slachtoffers mensenhandel

Geschreven door Daniël Schalk

De jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request van NPO 3FM heeft dit jaar 1.418.513 euro opgehaald voor het Rode Kruis. Drie duo’s van 3FM-dj’s hebben de afgelopen dagen bijna 500 kilometer gelopen om acties te bezoeken en geld op te halen voor de slachtoffers van mensenhandel.

3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Herman Hofman, Jorien Renkema, Mark van der Molen, Frank van der Lende en Eva Koreman werden op kerstavond feestelijk onthaald op de Ossenmarkt in Groningen, waar vanavond de eindshow plaatsvond en het eindbedrag bekend werd gemaakt.

De jongerenradiozender is erg blij met het resultaat van The Lifeline, de opvolger van het Glazen Huis. “We zijn ontzettend blij met en trots op dit fantastische bedrag dat we met The Lifeline voor het Rode Kruis en de slachtoffers van mensenhandel hebben opgehaald”, zegt zendermanager Sharid Alles van 3FM.

Met Serious Request zet 3FM zich al sinds 2004 samen met het Rode Kruis in voor stille rampen. Dit jaar werd geld ingezameld voor de slachtoffers van mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd ongeveer 25 miljoen slachtoffers kent. Vorig jaar werd er 1.308.889 euro opgehaald voor drie verschillende doelen.

Foto: Showbizznetwork