3FM Serious Request 2015: Dag 6

3FM Serious Request 2015: Dag 6

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Ook de zesde dag van 3FM Serious Request 2015 zit er al weer op. De eerste vijf dagen zijn omgevlogen. De Glazen House Party, de tranen van Paul Rabbering en het huwelijk van Bart en Renate zullen wij nooit meer vergeten. Na deze vijf dagen zit ook de allerlaatste dag erop.

Domien kreeg in de laatste nacht van 3FM Serious Request 2015 bezoek van BNN-presentatrice Gwen van Poorten. Ook de Nederlandse rockband HeavyLight en de Nederlandse band De Likt kwamen tijdens de laatste nacht van 3FM Serious Request 2015 langs in Het Glazen Huis.

Diggy Dex kwam donderdag langs in Het Glazen Huis. Diggy Dex zou voor de hoogste bieder een rap maken. Het hoogste bod dat binnenkwam was 215 euro. Donderdagochtend speelde Diggy Dex zijn rap voor Manuel. Ook speelde de rapper samen met JW Roy hun nieuwe nummer Treur Niet.

Om 9:30 uur werd Domien door een heel speciaal iemand wakker gemaakt. De 5-jarige Lot, die de afgelopen dagen al vijf keer bij de brievenbus stond, maakte Domien donderdagochtend wakker. Heel veel mensen wouden dat Lot de DJ wakker zou maken en doneerde ruim 5.000 euro.

Samen met Giel liep Lot de slaapkamer binnen. Met een Bambi-knuffel aaide Lot over het hoofd van Domien. “Ik ben het, Lot”, zei het 5-jarige meisje tegen de slaperige Domien. “Ik kom je wakker maken”, zei Lot op de vraag van de DJ wat ze kwam doen. “Je bent echt de liefste ooit”, zei Domien.

Na het wakker maken van Domien mocht Lot van Giel nog meer naar het andere gedeelte van Het Glazen Huis, waar de DJ’s de plaatjes draaien. Lot zong nog een mooi liedje van Kinderen voor Kinderen en sprak samen met Giel met twee jongens bij de brievenbus van Het Glazen Huis.

Domien draaide donderdagmiddag het nummer Hot In Here voor zijn collega’s van 3FM Online. Het plaatje werd aangevraagd door collega Ellen. “Het is niet alleen heet in Het Glazen Huis, maar ook backstage op de redactievloer hebben we een sauna probleempje”, schreef Ellen bij haar verzoek.

Om 12:00 uur zat de 24-uurs challenge van 3FM-DJ Frank van der Lende er op. Frank was na Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Eva Koreman en Wijnand Speelman de laatste DJ die de 24-uurs challenge aanging. De DJ’s moesten in 24 uur zoveel mogelijk aandacht vragen voor de actie.

De uitdaging van Frank was om in 24 uur zoveel mogelijk geld op te halen door colleges te organiseren. Met de colleges van Erik Scherder, Leon van der Zanden, Merlijn Stoffels, Dyland Haegens, Olga Commandeur en Diederik Jekel haalde Frank 4.035 euro op voor Serious Request.

De drie DJ’s kregen donderdagmiddag bezoek van Typhoon. Typhoon maakte dit jaar de themasong van 3FM Serious Request 2015, Niet Weglopen. Hij speelde in Het Glazen Huis een speciale uitvoering van Niet Weglopen. Typhoon bood ook een foto van hem aan voor op de veilingsite.

Lil' Kleine kwam donderdag ook nog even langs. Vanwege het idee van Giel Beelen om Drank & Drugs, de hit van Lil Kleine en Ronnie Flex, te veranderen in Chips & Cola, besloot Lil' Kleine chips en cola te gaan verkopen voor 3FM Serious Request 2015 op het Pancratiusplein in Heerlen.

Iets voor 16:28 uur kwam de 8-jarige Emilio Het Glazen Huis binnen om NOS op 3 te presenteren. Hij was de hoogste bieder van het veilingitem om het nieuws van NOS op 3 te presenteren vanuit Het Glazen Huis in Heerlen. Voor 13.333,33 euro mocht hij donderdagmiddag NOS op 3 presenteren.

Donderdagavond stond zangeres Krystl, de vriendin van Paul Rabbering, bij de brievenbus. Paul besloot Krystl een goede knuffel te geven, alleen zat er nog glas tussen het stel in. De zangeres vertelde yoga te hebben gegeven voor 3FM Serious Request en 252,25 euro te hebben opgehaald.

Om 18:26 uur schakelde de drie DJ’s met Michiel Veenstra op het podium van het slotfeest. Michiel kondigde daar de 11-jarige Niels aan, die met een huiskamerconcert 2.370 euro had opgehaald. Op het grote podium speelde hij Sexy Als Ik Dans. Nielson verraste Niels en zong een stukje mee.

Veenstra ontving op het podium ook Frank van der Lende en Eva Koreman. Frank maakte bekend met zijn 24-uurs challenge en Franks Feestje uiteindelijk 27.341 euro had opgehaald. Eva Koreman onthulde op het podium dat de eindstand van haar 24-uurs challenge maar liefst 23.284 euro is.

Rond 19:30 uur werd bekend dat de oproep van Paul, Domien en Giel had geholpen en dat de themasong van 3FM Serious Request 2015, Niet Weglopen van Typhoon, de meest aangevraagde plaat is. De nummer twee en drie zijn voor Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en Hello van Adele.

Om 21:12 uur mochten Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen Het Glazen Huis verlaten. Op het podium van het slotfeest werd bekendgemaakt dat 3FM Serious Request 2015 7.562.985 euro heeft opgehaald voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden.

Lees ook: '3FM Serious Request 2015 haalt ruim 7,5 miljoen euro op'

Lees ook: '3FM draait week lang muziek van 3FM Serious Request'

Bekijk de televisieuitzendingen rondom 3FM Serious Request op TVblik.nl