Martijn Kolkman wint De Nachtwacht Award 2020
Bron: Qmusic

Martijn Kolkman wint De Nachtwacht Award 2020

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Qmusic-DJ Martijn Kolkman heeft De Nachtward Award gewonnen voor het beste nachtprogramma op de Nederlandse radio. De prijs die wordt uitgereikt door Spreekbuis.nl, maakte dat maandag bekend. 

De Nachtwacht Award is een radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland. De Nachtwacht Award is een radioprijs voor dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken. Martijn Kolkman is sinds zijn 13e actief op de radio. Van de lokale omroep wist hij in 1998 een overstap te maken naar Radio 538. 

In 2005 maakte hij de overstapt naar Qmusic, waar hij programma's in de ochtend, avond en weekend presenteerde. Sinds oktober 2018 is hij door de week bij Qmusic te horen van 00:00 tot 02:00 uur. 

Het programma Nachtzuster van Astrid de Jong eindigde als tweede gevolgd door RickvanV Doet 2 van Rick van Velthuysen van Radio 2. Eline Maarse (Spreekbuis.nl): ‘‘Mooi om te zien dat er zoveel luisteraars gestemd hebben op hun favoriete nachtprogramma. Het was een spannende wedstrijd die gewonnen is door een radioman in hart en nieren die de luisteraars van Qmusic dinsdag tot en met vrijdag aan de radio gekluisterd houdt..’