Showbizznetwork interviewt: Erik van Roekel

Showbizznetwork interviewt: Erik van Roekel

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Erik van Roekel: '' Het succes van Q-music bestaat niet uit 1 ding''!

Erik van Roekel is een 21-jarige dj van Q-music, die al drie jaar werkzaam is bij de radiozender. Zijn bijnaam is Roek of ''Erik hey Erik''. Hij is geboren op 10-10-1993 in Wageningen. In Rhenen is hij opgegroeid en in Veenendaal ging hij naar school. Verder kan er veel over Erik gezegd worden. Hij is het vriendje van Anne Schoenmaker, trotse Volvo-rijder, stofzuigende en kokende huisman die houdt van muziek uit de jaren '80.

Verder zweert hij bij Nespresso, drinkt koffie wél met melk en heeft een hond, genaamd Mika. Hij hangt graag op de bank om naar zijn favoriete televisie programma's te kijken;  Two and half Men, Friends, That '70s Show, Big Bang Theory en Flikken Maastricht. Hij houdt van chocola, maakt graag dipsaus voor ribbelchips en is verslaafd aan cafeïne. Ook heeft hij een abonnement op de Donald Duck en bovenal is hij een ''ontzettende radionerd''.

Erik zat bij de lokale omroep van Veenendaal, Renswoude, Woudenberg en Scherpenzeel (Midland FM) toen hij van een collega hoorde van het Q-college (een soort X-Factor voor radiomakers). ''Ik heb toen een filmpje van 30 seconden opgenomen, waarin ik me voorstel en iets over mezelf vertel''. Dat was orgineel genoeg, want hij wist één van de vier finalisten noemen. Erik was de eerste winnaar van het Q-college. 

In het weekend is Erik te horen, iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en zondag van 13.00 tot 16.00 uur en af en toe in de Q-nacht. Naast dj in het weekend, is hij ook een vaste invaller voor Wim van Helden en Martijn Kolkman. Ook produceert Erik de programma's van Wim en Martijn elke woensdag tot en met vrijdag.

Hoe vind je het om bij Q te werken?

''In één woord? Fantastisch''! ''Het is altijd een droom geweest om bij Q-music te werken en eigenlijk is het dat nog steeds''. ''Ik stap elke dag met heel veel plezier in de auto op naar m'n ''werk'' toe te rijden''.

Wat is je relatie met muziek en waar komt je liefde voor muziek vandaan?

''Muziek is iets magisch, je kan er de sfeer van jezelf, je luisteraars en je programma mee bepalen''. ''Je kunt iemands dag in één klap goedmaken door z'n favoriete nummer te draaien, je kunt iemand ontroeren door een nummer te draaien wat voor die persoon heel dierbaar is en je kunt zorgen voor een big smile''. Zolang de muziek die je draait maar past bij de feel van het tijdstip, een hele harde dance-plaat is 's avonds fijner dan in de ochtendshow, aldus Erik.

Bepaal je zelf welke muziek er bij Q-music gedraaid wordt?

''De muziek die bij Q-music wordt altijd in samenspraak met de muziekredactie bepaald, met playlist koning Anton van Lieshout''. ''Je kunt je voorstellen, dat als Koen, Joey en ik fan zijn van dezelfde artiest, je die artiest te vaak zou horen''. ''Plus; we zijn hitradio-station, dat betekent dat mensen de muziek van nu (uit oa de iTunes Top 30 willen horen''. ''Anton houdt in de gaten of dat allemaal goed gaat''. Naast zijn werk als dj bj Q-music, is hij ook een voice-over (voor commercials en lokale radiostations). ''Dat is goed te combineren, zeker als mijn thuisstudio straks helemaal af is''.

Wat is volgens jou het succes van Q-music?

''Het succes van Q-music bestaat niet uit 1 ding''. ''Het is een combinatie van een fantastische muziekmix (aangepast aan het tijdstip), vrolijke dj's, een positieve uitstraling, gave evenementen en acties en te gekke luisteraars''. ''En we zijn gewoon, ongeacht van de rest doet, altijd lekker onszelf''.

Wat zijn je ambities voor de toekomst? Zingen bijvoorbeeld?

''Mwoah, zingen kunnen we beter maar niet doen, haha''! ''Radio maken tot m'n pensioen, het liefst 5 dagen per week op de kantooruren van Q-music''.  Maar vooralsnog hebben we daar 2 fantastische dj's zitten (Martijn en Wim), dus ik wacht mijn tijd wel af, zegt Erik. ''Ik ben nu heel erg gelukkig met mijn vaste plek in het weekend en als Martijn of Wim er niet zijn mag ik hun platen water geven''.

Erik's sterkte kanten als dj bij Q-music zijn; kort, to the point en met een vrolijke noot en af en toe een gek grapje. Muziek is volgens Erik, emotie. ''Je kan er iemands hele dag mee maken''! Over vijf jaar zit hij nog altijd lachend in de auto, onderweg naar een nieuwe werkdag bij Q-music.

 Erik van Roekel hoor je iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en zondag van 13.00 tot 16.00 uur bij Q-music.