Televisie in teken overlijden prins Friso

Televisie in teken overlijden prins Friso

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Actuele tv-programma’s staan vanavond geheel of voor een belangrijk deel in het teken van het overlijden van prins Friso. Dat hebben de verschillende redacties bekendgemaakt. Programma’s als het NOS Journaal, RTL Nieuws, Nieuwsuur, RTL Boulevard en Shownieuws besteden veel aandacht aan het nieuws. Net als de EO. “Vanavond gaat de uitzending van Knevel & Van den Brink over het overlijden van prins Friso. De gasten maken we in de loop van de dag bekend“, meldt ze.

Showbizzdeskundige Albert Verlinde keert maandag speciaal terug van vakantie om ook in het RTL4-programma te kunnen meepraten over het leven en de dood van de zoon van prinses Beatrix Prins Friso.

De extra uitzending van NOS Studio Sport wegens het WK atletiek, die gepland stond voor 16.50-20.00 uur, gaat naar Nederland 2.

Hart van Nederland komt om 18:00 uur met een extra uitzending i.v.m het overlijden van prins Friso.

Of de avond programmering word aangepast is nog niet besloten bij RTL en SBS.

Ook andere media staan stil bij het overlijden. Zo draaien verschillende radiostations  nu met een aangepast programma.

Prins Friso is overleden aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech.

Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn, een toestand waarin zich sindsdien geen veranderingen hebben voorgedaan.