Vlaamse tv-zender Canvas staat stil bij overlijden Thé Lau

Vlaamse tv-zender Canvas staat stil bij overlijden Thé Lau

Geschreven door Daniël Schalk

De Vlaamse televisiezender Canvas staat aankomende maandag stil bij het overlijden van de Nederlandse zanger Thé Lau. De voormalige zanger van The Scene is afgelopen dinsdagavond op 62-jarige leeftijd overleden. In 2014 kreeg Thé Lau te horen dat hij ongeneselijk ziek was.

Woensdagavond stonden in Nederland verschillende tv-zenders stil bij het overlijden van de zanger. Zo zond NPO 1 het programma Ali B op Volle Toeren, waarin Typhoon zanger Thé Lau ontmoette, opnieuw uit. RTL4 zond de uitzending van RTL Late Night met Thé Lau opnieuw uit.

De Vlaamse televisiezender Canvas zendt maandag, net als NPO 3 afgelopen woensdag, het Afscheidsconcert van Thé Lau uit. Canvas zendt niet, zoals NPO 3, het Nederlandse- maar het Belgische Afscheidsconcert van de zanger uit, dat hij vorig jaar gaf in Brussel.

Het was volgens Canvas een memorabele avond. “Op 21 juni 2014, nam Thé Lau met The Scene in de Brusselse AB afscheid van het publiek. Het was een onvergetelijke avond voor alle aanwezigen”, liet een woordvoerder van de Vlaamse televisiezender Canvas vrijdagmiddag weten.

Het Afscheidsconcert wordt in de Brusselse AB op een groot scherm vertoond voor het publiek. Voor de thuisblijver zendt Canvas ook het Afscheidsconcert van Thé Lau met The Scene uit. Het concert is aankomende maandag, 29 juni, om 20:40 uur te zien op de Vlaamse tv-zender Canvas.