Vanavond op tv: Onderzoek Undercover in Nederland aanleiding sluiting sportschool
Bron: Wessel de Groot

Vanavond op tv: Onderzoek Undercover in Nederland aanleiding sluiting sportschool

Geschreven door Pieter Jongsma

Alberto Stegeman is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen van het SBS6-programma Undercover in Nederland. Het programma dat voorheen te zien was op de zondag verhuist nu weer terug naar de donderdag. 

In de uitzending van vanavond staat een sportschool aan de Straatweg in Rotterdam centraal. Er zijn meerdere aanhoudingen gedaan en de sportschool moest zelfs de deuren sluiten. Het is het gevolg van een onderzoek in het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland naar de illegale handel van anabolen en andere verboden middelen in de sportschool. 

Het onderzoek van Alberto Stegeman en zijn team begon bijna twee jaar terug met een noodkreet van Edwin van Katwijk. Hij verloor kort daarvoor zijn 25-jarige zoon Jelle, die anabolen gebruikte in combinatie met het verboden bruiningsmiddel Melanotan 2.

Alberto confronteert in de uitzending de straathandelaren van de verboden middelen met een dringende oproep van Edwin om ermee te stoppen in verband met de gevaren. Ook is een medewerker van Undercover in Nederland maanden undercover gegaan in de sportschool.

De anabolen blijken ook in de sportschool zelf te worden toegediend. Daarop is Alberto met de beelden en het bewijs naar de politie gestapt, die daarop zelf onderzoek heeft gedaan.

Undercover in Nederland vanaf vanavond om 20.30 uur bij SBS6.