Meer dan een miljoen streamstarts voor EO-serie Hoogvliegers
Bron: EO / Christopher Scott

Meer dan een miljoen streamstarts voor EO-serie Hoogvliegers

Geschreven door Pieter Jongsma

De dramaserie Hoogvliegers doet het enorm goed, zowel in aantal kijkers als in waardering. Het aantal kijkers op de verschillende platforms gezamenlijk ligt wekelijks rond 1,5 miljoen. Dat heeft de EO laten weten. De serie krijgt elke week een hoger waarderingscijfer. De vijfde aflevering werd afgelopen zaterdag beoordeeld met een 8,1. Het aantal keer dat de serie gevonden is op NPO Start en NPO Start Plus is gestegen tot meer dan 1 miljoen.

Hoogvliegers vertelt het verhaal van drie jonge mensen in opleiding tot vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Tegen de achtergrond van de jarenlange loodzware opleiding, een geopolitiek conflict met Rusland en een gevaarlijke missie in het Midden-Oosten volgt de achtdelige serie de vrienden op hun bewogen reis naar volwassenheid. We zijn deelgenoot van hun kameraadschap, hun relatie met hun familie, hun verdriet, vreugde en liefdes, en de keuzes waar zij in tijden van oorlog en vrede voor gesteld zijn.

Gemiddeld stemt 22% van de kijkers (1,3 miljoen) wekelijks af op de serie: op het vaste uitzendtijdstip op de zaterdagavond, of uitgesteld via hun eigen tv-provider. Er zijn steevast tussen de 300.000 tot 500.000 ‘terugkijkers’ op tv in de week na uitzending.

Hoogvliegers is ieder zaterdagavond om 21.25 uur te zien op NPO 1.